Не е тайна, че App Store на Apple се представя

...
Не е тайна, че App Store на Apple се представя
Коментари Харесай

App Store с 93% по-високи приходи от Google Play през Q3

Не е загадка, че App Store на Apple се показва по-добре от Гугъл Play Store, когато става дума за доходи. Според последни данни на анализаторската компания в областта на мобилните приложени Sensor Tower обаче през третото тримесечие на 2018 година разликата е повишена още повече. Данните на организацията сочат, че магазинът за приложения на производителя на iPhone е спечелил близо 93% повече доходи от този на най-голямата интернет търсачка в света. Това е и най-голямата разлика в приходите, регистрирана от Sensor Tower, най-малко от 2014 година насам.



Като цяло, изследователската компания показва, че 66% от приходите от мобилни приложения през третото тримесечие на годината в световен мащаб, които възлизат на 18,2 милиарда $, са генерирани от App Store. Това се равнява на почти 12 милиарда $, което е с 23,3% повече от миналата година. В същото време, Гугъл Play Store е генерирала 6.2 милиарда $ за тримесечието, което също е растеж в представянето, само че малко по-малък - 21.5% - по отношение на 2017 година

Данните от проучването на Sensor Tower сочат също по този начин, че абонаментите не престават да усилват приходите и за двете платформи. Netflix, да вземем за пример, е най-добре стоящото приложение, което не е обвързвано с гейминг, през третото тримесечие. Приходите му се пресмятат на почти 243,7 милиона $ от двете платформи.

От позиция на мобилните игри, разноските от страна на потребителите на двете платформи са нарастнали с 14.9% спрямо миналата година, като общият им доход за тримесечието е 13.8 милиарда $. Игрите сами по себе си съставляват съвсем 76% от всички доходи от приложения за двете платформи.

Все отново не всички индикатори са в интерес на App Store. Гугъл Play има преднина във връзка с броя изтегляния на приложения с помощта на по-евтините устройства с Android на някои пазари. Инсталациите на приложения са се нараснали с 10.9% и в двете платформи.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР