Нови функционалности и подобрения на платформата с отворен код NativeScript

...
Нови функционалности и подобрения на платформата с отворен код NativeScript
Коментари Харесай

Нови компоненти на NativeScript помагат за бърза разработка на мобилни приложения


Нови функционалности и усъвършенствания на платформата с отворен код NativeScript разгласи Progress, като те ще оказват помощ на софтуерните разработчици да основават по-лесно и по-бързо нативни мобилни приложения. Сред тях са допълнението NativeScript Sidekick, предоставящо шаблони за пускане, верифицирани приставки, създаване в облака и благоприятни условия за премахване на неточности. Другите новости в NativeScript са поддръжка за добавена действителност (AR) за iOS 11 и Android Oreo, NativeScript Marketplace, безвъзмезден образен потребителски интерфейс на NativeScript и други.

„ Компаниите, които съумяват да основат мобилно приложение бързо и в период, като то действа пълноценно на разнообразни устройства, са желан сътрудник на бизнес клиентите. Скоростта на даването на артикул и изчистеният потребителски интерфейс са най-важните фактори, които дефинират триумфа на едно приложение “, изясняват от Progress.



Именно по тази причина компанията е доразвила платформата си с NativeScript Sidekick. Този лек и в същото време мощен клиент за графичен потребителски интерфейс е наличен за Windows, MacOS и Linux. Той улеснява целия развой на разработка на мобилно приложение, като редуцира времето за стартиране на пазара. NativeScript Sidekick е допълнение към всеки един редактор за код, IDE, системата за надзор на сорс кода и други Предлага генериране на профили или документи за iOS, усъвършенстван LiveSync и поддръжката на Visual Studio в ранна версия (т.е. авансово разгледане на разработваното приложение).

„ През идващите месеци NativeScript ще бъде първата платформа, която ще предлага действителен междуплатформен плъгин за основаване на AR прекарвания, който работи както на iOS, по този начин и на Android “, дават обещание от Progress. Освен това новият NativeScript Marketplace дава опция за разкриване и събаряне на висококачествени приставки за сериозно значими приложения, основани на NativeScript. Той предлага и нов развой за „ верификация “ на създателите, тъй че те да отличат своите приложения от тези на съперниците. „ NativeScript Marketplace ще продължи да се уголемява и ще включва още шаблони за приложения, страници и цялостни образни тематики “, допълват от Progress.

Компанията пусна гратис и всички свои UI „ помощници “ за NativeScript, давайки достъп на разработчиците до всички професионални съставни елементи за потребителски интерфейси. Безплатна е и книгата NativeScript Book, основана в партньорство с общността на NativeScript разработчиците, която обгръща над 450 страници изчерпателен материал.

„ Зад NativeScript стои един страховит екип от софтуерни инженери в България, който непрекъснато развива платформата, с цел да помогне на разработчиците да основават бързо и елементарно приложения, разяснява Вели Пехливанов, старши шеф „ Софтуерно инженерство - NativeScript “ в Progress. - Радваме се, че NativeScript се утвърждава като желаната платформа за основаване на нативни приложения в ИТ общността. Доказателство за това е непрекъснато увеличаващият се брой изтегляния, който тази година доближи 1 милион. “
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР