Един от най-големите индустриални конгломерати в Индия ще инвестира 5

...
Един от най-големите индустриални конгломерати в Индия ще инвестира 5
Коментари Харесай

Индийци инвестират 5 млн. долара у нас

Един от най-големите индустриални конгломерати в Индия ще влага 5 млн. $, за създаване на своя база в България. Целта на компанията е да развие бизнеса си оттатък океана и отвори пътя си към европейския пазар. Това е станало известно по време на среща на заместник-министъра на стопанската система Лилия Иванова с президента на индийската компания, оповестиха от министерството.

България е определена след деликатно изследване на страните от района и капиталовия климат в тях. Интересите на групата се популяризират в разнообразни бизнес инициативи като фармацевтика, захарни промишлености, желязо и стомана, козметика и други

Можете да разчитате на цялостна поддръжка от Министерството на стопанската система за вашата инвестиция, е подчертала Лилия Иванова. Тя е показала насърчителните ограничения, които страната ни може да предложи на вложители от подобен клас. В страната ни има доста положителни условия за вложения, което се прави оценка доста високо от задграничния бизнес, е показала още икономическият заместник-министър.

България е страна с прелъстителен капиталов климат, а ниските оперативни разноски са доста атрактивни за нас, е декларирал президентът на индийската компания по време на срещата.

Иванова е изтъкнала още, че българо-индийската междуправителствена смесена комисия за икономическо съдействие спомага за развиването на връзките сред двете страни и икономическия напредък. Стокообменът през първо полугодие на 2018 година възлиза на 171,3 млн. $. Износът за Индия възлиза на 62,7 млн. $, а вносът е 108.6 млн. $, е подчертала Иванова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР