Един от най-добрите български автори се завръща с забележителна история

...
Един от най-добрите български автори се завръща с забележителна история
Коментари Харесай

Тяло под роклята от Галин Никифоров – голямото завръщане на автора на Лисицата

Един от най-хубавите български създатели се завръща с забележителна история за силата на любовта и изкуплението.
Галин Никифоров – един от най-хубавите писатели в актуалната българска литературна сцена – се завръща с „ Тяло под роклята”.
Авторът на „ Лисицата” и „ Лятото на неудачниците” надскача границите на родното с впечатляващ разказ, който изцяло ще промени визията ви за обществените, езиковите и общочовешките граници. За лимитите, които човешкият дух може да надскочи в устрема си към положителното.
„ Тяло под роклята “ е история за изкуплението. И за обичта сред брат и сестра – близнаци, които се допълват един различен и всеки не е пълностоен без другия. До момента, в който връзката посред им не е мъчително прекратена, а човешкото у всеки от тях – сложено на карта.
Приказка за клетката на действителността, която всеки от нас построява с изборите си и за птицата на вярата, която попада в клопката ѝ. Ще може ли любовта да я пусне още веднъж на независимост, или ще я остави да почине?
Българската литература се нуждаеше тъкмо от подобен разказ.
Заповядайте на премиерата на книгата на 3 октомври 2018 година от 19:00 ч. в Младежки спектакъл „ Николай Бинев”.
Линк към Фейсбук събитието може да откриете тук: https://www.facebook.com/events/459253974566522/
Галин Никифоров е измежду открояващите се имена в актуалната българска литература. Автор е на романите „ Умерено нежно”, „ Добро момче”, „ Фотографът: obscura reperta”, „ Лятото на неудачниците”, „ Лисицата”. Отличен е с премията „ Роман на годината” за романа си “Лятото на неудачниците”, а през 2011 година печели националната премия „ Елиас Канети” за романа „ Къщата на Клоуните”. По новелата му „ Нощта на фантазиите “ през 2011 година е основан едноименен пълнометражен филм с режисьор Боби Костов.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР