Един от най-богатите хора в света - Бил Гейтс -

...
Един от най-богатите хора в света - Бил Гейтс -
Коментари Харесай

Бил Гейтс предупреди света за пандемия, подобна на COVID-19, още през 2015 година

Един от най-богатите хора в света - Бил Гейтс - предсказа експлоадирането на пандамия, сходна на COVID-19, още през 2015 година. Дори тогава той уточни, че светът не е квалифициран за сходна обстановка. И ето ни през днешния ден.

Съоснователят на Microsoft през последното десетилетие неведнъж приказва за ужасяващите резултати на вирусите.

А все още новият ковид се е популяризирал измежду близо 200 000 души, а жертвите са към 8 000 души.

Речта на Гейтс по време на TED Talk от 2015 година се споделя необятно през последните седмици, поради пандемията. Самата тематика на форума е: " Следващото огнище? Не сме подготвени ".

Гейтс споделя, че когато той е бил подрастващ, най-големият боязън измежду обществата е била възможна нуклеарна война. Днес обстановката е по-различна - подобен боязън се основава точно от модерните вируси.

" Ако нещо убие над 10 милиона души през идващите няколко десетилетия, евентуално ще става въпрос за мощно инфектиран вирус, а не за война ", показва Гейтс и добави, че е учудващо какъв брой доста страните са вложили в отбрана от война, а какъв брой малко е вложено в отбрана от евентуален суепрзаразен вирус.

Две години по-късно той сподели същото на събитие в Давос. " Доста е изненадващо какъв брой малко сме готови за това ", разяснява той през 2017 година.

В речта си по време на годишната среща на Американската асоциация за теоретичен прогрес (American Association for the Advancement of Science - AAAS) в Сиатъл предишния месец милиардерът съобщи, че въздействието на COVID-19 може да бъде " доста, доста трагично ", изключително в случай че се популяризира в области като Африка, на юг от Сахара, и Южна Азия.
 Бил Гейтс: Коронавирусът може да се окаже патогенът на века
Бил Гейтс: Коронавирусът може да се окаже патогенът на века

Милиардерът приканва богатите страни да оказват помощ на бедните за преодоляването на епидемията

Гейтс дори предизвести, че може да се окаже " патогенът на века, за който сме се тормозили ".

" Надявам се обстановката да не е толкоз неприятна, само че би трябвало да приемем и че може да бъде, до момента в който не се уверим в противното. "

" Това е голямо предизвикателство... Винаги сме знаели, че капацитетът за естествено породена или преднамерено породена пандемия е едно от дребното неща, които могат да нарушат здравните системи, стопанските системи и да причинят повече от 10 милиона смъртни случая ", разяснява тогава Гейтс.

Според него напредъкът в инструментите за молекулярна диагностика е една обещаваща защитна мярка против сходни огнища. " Ние сме в крайник с науката, с цел да можем да създадем положителни принадлежности за диагностициране, да осигурим ваксини и антивирусни лекарства ", сподели той.

Бил Гейтс и брачната половинка му Мелинда основават фондацията " Bill and Melinda Gates Foundation " през 2000 година, с цел да оказват помощ за подобряването на здравето в международен мащаб, както и за битка с крайната беднотия. Фондацията разгласи на 5 февруари, че ще подари 100 милиона $, с цел да помогне за намирането на лекуване и за разширение на тестванията на ковид, изключително за по-бедните страни.

Съобщава се, че фондацията Гейтс също по този начин преглежда концепцията за снабдяване на комплекти за тестване за новия ковид по домове в Сиатъл, където беше първичният епицентър на епидемията от Съединени американски щати.

" Първо, това може да убие здрави възрастни хора, както и възрастни хора със съществуващи здравословни проблеми. Второ, COVID-19 се предава много елементарно ", споделя още Гейтс.

Милиардерът също по този начин се обърна към международните водачи с апел да се опитат да забавят разпространяването на вируса, като приканват развитите страни да оказват помощ на по-малко заможните народи да се приготвят.
 Организация на обединените нации: Пандемията може да остави 25 милиона души в света без работа
Организация на обединените нации: Пандемията може да остави 25 милиона души в света без работа

Това е повече, в сравнение с по време финансовата рецесия през 2008 г.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР