Един от най-авторитетните лекари в областта на детската онкология и

...
Един от най-авторитетните лекари в областта на детската онкология и
Коментари Харесай

Безплатни консултации в помощ на децата с тежки заболявания

Един от най-авторитетните лекари в региона на детската онкология и хематология в Турция, проф. доктор Хилми Апак, ще гостува в България на 16 септември.
Топ експертът с повече от 25 години опит в лекуването на рак при деца е прочут надалеч отвън границите на родината си със стотиците сполучливо лекувани дребни пациенти, в това число и от България. Заедно с сътрудника си доцент доктор Исмаил Гьонен, с който работят дружно в „ Лив Хоспитал “ в Истанбул, той ще съветва гратис пациенти в София. Двамата идват у нас по покана на Здравен информативен център „ Медикъл Караджъ “, в границите на самодейността им да дават достъп на българските пациенти до последните постижения в медицината, като си партнират с едни от най-хубавите лечебни заведения и експерти от целия свят.
Ракът при децата е друг от този при възрастните
Ракът потегля от мутирала клетка, която се развъжда бързо и се популяризира неконтролируемо, показва проф. Хилми Апак. За благополучие това рядко се случва в детска възраст, само че за какво въпреки всичко се случва не е изяснено до дъно. Сигурно е обаче, че при децата видовете рак, които се срещат най-често, са разнообразни от тези при възрастните, а диагностиката и лекуването им би трябвало да се прави от експерти с опит съответно в детската онкология и хематология. В към 30% от всички случаи на рак при децата става въпрос за левкемия, наричана още рак на кръвта. Втори по периодичност са туморите на мозъка и гръбнака. Невробластоми, лимфоми и саркоми също се срещат в детска възраст.

И макар че онкологичната диагноза в детска възраст постоянно е нещо тежко, недопустимо и незаслужено, положителната вест в тази област е, че големият % от тези случаи са лечими. Това се дължи на напредъка на медицината, само че също и на особеностите на детския организъм. „ Детският организъм е удивителен. Той може да се лекува доста по-бързо спрямо тялото на възрастен човек “, споделя проф. Хилми Апак.
На какво да обръщат внимание родителите?
Родителите би трябвало да наблюдават за признаци на отмалялост, анемия, постоянно кървене от носа и венците, упорита температура, увеличени лимфни възли, главоболие, липса на вкус и осезаемо намаление на тежестта при децата. Това несъмнено са признаци, които могат да се отнасят за доста положения, множеството от които са безобидни. Затова появяването на някой от тях не трябва да става мотив за суматоха. Водещ аршин е продължителността на недоволствата. Например необяснима температура в продължение на повече от 10 дни би трябвало да сигнализира родителите да се извърнат към експерт. Поради общия темперамент на признаците диагностицирането на рак в детска възраст съставлява комплицирана задача, по тази причина опитът на лекаря е от основно значение следователно.
Кои са проф. Хилми Апак и доцент Исмаил Гьонен?
Проф. Хилми Апак е експерт с интернационален престиж в региона на детската онкология и хематология, от 4 години насам работи във високотехнологична „ Лив Хоспитал “. Съосновател е на групата TRALL за лекуване на левкемия в Турция и от 24 години оглавява Департамента по педиатрична хематология и онкология в Медицинския факултет Cerrahpaşa. Работата и научните му ползи са в региона на рака в детска възраст, кръвни болести при децата и резултатите на храненето върху физическото развиване при децата.
Доц. Исмаил Гьонен е педиатър с над 15-годишен опит в едни от най-хубавите лечебни заведения в Турция. Третира болести при деца и юноши, с ползи в сферите на инфекции и имунодефицити, проблеми на растежа и развиването, алергични и кръвни болести.
За спомагателна информация и записване за безвъзмездна консултация с проф. Хилми Апак и доцент Исмаил Гьонен в София, обадете се на телефоните на Здравен информативен център „ Медикъл Караджъ “: 0879 977 401 или 0879 977 402.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР