Един от нападателите, извършили масовото убийство в Крокус Сити Хол“

...
Един от нападателите, извършили масовото убийство в Крокус Сити Хол“
Коментари Харесай

Русия: Намерихме проукраински данни в телефона на заподозрения за атентата в Москва

Един от нападателите, направили всеобщото ликвидиране в „ Крокус Сити Хол “ в Москва, за което претендира „ Ислямска страна “ (ИДИЛ) е имал проукраинско наличие в телефона си, оповестиха съветски следователи, съобщи Агенция Франс Прес.


ИДИЛ неведнъж е поемала отговорност за нападението на 22 март, при което починаха над 140 души, само че Москва се е пробва да свърже Киев и Запада с офанзивата, макар отричанията им.

Украйна и Западът упрекнаха Москва, че се пробва да се възползва от нещастието, като загатва, без да дава доказателства, че Киев стои зад терористичната офанзива, най-смъртоносната в Русия от две десетилетия насам.

Въоръжени лица в камуфлажни облекла нахлуха в постройката на кметството " Крокус " в покрайнините на Москва, след което подпалиха постройката. Арестувани са повече от дузина обвинени, в това число четиримата нападатели, които са от централноазиатската страна Таджикистан.

Руските следователи обявиха, че данните от телефона на един от обвинените демонстрират, че сутринта на 24 февруари тази година - втората годишнина от военната акция на Русия в Украйна - той е търсил фотоси на „ Крокус Сити Хол “ и ги е изпращал на други хора.

В отчета се споделя, че обвиненият " е удостоверил всичко това в своите показания ".

Бяха повдигнати въпроси по отношение на валидността на разпитите на задържаните от Москва лица, откакто четиримата стрелци бяха докарани в московски съд с забележими следи от жесток побой.

Следственият комитет на Русия също по този начин съобщи, че е разкрил фотоси на същия телефон, на които се виждат мъже в камуфлажни облекла, държащи украинското знаме пред разрушени здания.

" Тези данни могат да сочат връзка сред нападението " и спора в Украйна, обявиха оттова.

Съединените щати обявиха, че при започване на март обществено и частно са предизвестили Русия, че екстремисти възнамеряват нахлуване против концертна зала в Москва.

Неназовани чиновници на американското разузнаване обявиха пред американски медии след клането, че са споделили на Москва, че точно зала " Крокус Сити " е тази, която ИДИЛ е възнамерявала да нападна.

Русия отхвърли тези предизвестия. Само три дни преди нападението президентът Владимир Путин упрекна Вашингтон в " изнудване " и опит за " заплашване " на руснаците. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР