Един от мъчителите на 94-годишната Емилия Бузова е на път

...
Един от мъчителите на 94-годишната Емилия Бузова е на път
Коментари Харесай

Провали се разследването за жестокото убийство на възрастна жена

Един от мъчителите на 94-годишната Емилия Бузова е на път да се отърве с по-лека присъда, поради пропуски в следствието.

С присъда, само че не и за причиняването на гибелта на старата жена, завърши на втора инстанция процесът против обвинявания. В претекстовете си Софийският апелативен съд насочва извънредно остра рецензия към проверяващите за метода, по който са подходили към следствието и който не е разрешил да стане ясно кой е причинителят на закононарушението, съобщи БТВ.

На първа инстанция Петър Петров получи 22 години отнемане от независимост за това, че през октомври 2015 година проникнал в дома на старата жена във Видин и ѝ нанесъл толкоз нечовечен побой, че по-късно тя умряла. Петров бил арестуван с полицейска мярка за 24 часа и по-късно освободен заради липса на доказателства. Случаят бе огласен от близки на потърпевшата, които приканиха полицията да си свърши работата.



Кадър: БТВ

Магистратите са безапелационни, че органите на досъдебното произвеждане не са провели съответно във времето и законосъобразно в началото следствие, като арестуваните още в деня на побоя лица не са били освидетелствани, не са били взети проби от тях, а в това време не са разпитали и Бузова приживе, въпреки тя да е била в положение да приказва за случилото се в продължение на най-малко 5 дни.

Освен това намаляването на присъдата на Петров става причина даа отпадне и гражданският иск. Решението може да бъде обжалвано пред Върховния касационен съд.

Оправданият за побоя на дамата от Видин Петър Петров понастоящем е в пандиза във Враца. Той е с доста други присъди, в това число условни, които в този момент са събрани с дадената му за кражбите от вкъщи на починалата Емилия Бузова. Останалите двама арестувани след побоя - мъж и жена, са с непостоянен адрес.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР