, един от любимците на феновете на от близкото минало,

...
, един от любимците на феновете на от близкото минало,
Коментари Харесай

Гари: Имах разговори с Кирил Домусчиев, но феновете на Левски спряха трансфера

, един от любимците на почитателите на от близкото минало, приказва извънредно за предаването " Код Спорт " по " Ринг " от вкъщи си в Атина. Националът на Кабо Верде остана единствено един сезон на " Герена ", а по-късно направи отлична кариера в други грандове на Балканите. Преди броени дни ликува като първенец на Гърция с сегашния си клуб. Предлагаме акценти от изявлението с Гари Родригес:

- Гари, знаете ли какво се случва сега с ?
- Не знам с детайлности. Старая се постоянно да проследявам резултатите на Левски. Чух, че сега управлението се пробва да сътвори нещо напълно ново и съвременно за клуба. Има нови хора отпред. Надявам се те да съумеят да създадат Левски подобен, какъвто би трябвало да бъде. Да е най-хубавият клуб на България! Най-малкото, тъй като правилните му почитатели го заслужават.

- Имате един доста специфичен гол за . Беше от дузпа. Спомняте ли си за кой мач става дума?
- Разбира се, доста прекрасен мач стана против. Беше за купата и се класирахме за четвъртфинал мисля. Атмосферата на стадиона беше извънредно гореща. Вкарах една от дузпите и беше доста хубаво. Както споделих, любувах се на времето във вашата страна. Впрочем, остана ми и несвършена работа в България… и кой знае какво ще стане в бъдеще.

- Казвате несвършена работа. Вероятно визирате една кошмарна седмица от историята на ? Как я преживяхте?
- Изгубихме всичко за няколко дни. Първо беше финалът за купата на България против след дузпи. Получихме два червени картони в мача. Мисля, че единият беше за Христо Йовов. След това дуелът влезе в продължения… Стигна се до рулетката на дузпите и в последна сметка паднахме. Беше доста трагичен дуел. Спомням си, че губехме в резултата, останахме с един или двама по-малко на терена и все пак най-после изравнихме за 3:3. Вкарах два от головете, само че какво значение има това, откакто трофея отиде на различен адрес? Три-четири дни по-късно играхме финален кръг от шампионата. Водихме против и в последните 10 минути ни изравниха след автогол… Плаках на терена. Това трябваше да е първият ми трофей! Първото значимо нещо, което трябваше да реализира в кариерата си. Затова споделям, че имам недовършен бизнес в България и още ме боли душата от онази тъжна за мен и тима седмица.

- Вярно ли е, че след този мач със , , който стана първенец, е изискал да ви купи?
- Имах диалози със притежателя на Лудогорец Кирил Домусчиев. По това време от мен се интересуваше и испанският. Имах и други предложения. Нормално беше на всяка от тях да обърна съществено внимание. Феновете на обаче в никакъв случай нямаше да одобряват да мина в Лудогорец. Те ме обожаваха, както и аз тях. Помня, че отидоха при президента на Левски и го помолиха да не ме пуска в Лудогорец. И най-после се озовах в Примера дивисион с екипа на Елче.

- Защо не може да завоюва трофей от 2009 година до момента?
- Мога да приказвам за времето, когато бях в Левски. Тогава ние бяхме единствените виновници за случилото се. Не е. Точно ние! Но дано да бъдем почтени, че имахме против нас един доста стойностен отбор със мощни футболисти. И би трябвало да почитаме този факт. Лудогорец стана първенец, игра и сполучливо в Европа. Генерално доста е мъчно да се изясни за какво Левски толкоз време е без трофей. Не е обикновено този огромен клуб от 2009 година да не е прибавил нищо във витрината си.

- Бил сте в и в този момент. Преди в и . Ако един ден се появи късмет да преминете в , ще го извършите ли?
- Никога човек не може да гадае какво ще се случи в бъдеще. В живота, както към този момент ви споделих, има моменти на сложни избори. И човек би трябвало да реши какво е най-хубавото за него.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР