Един от лидерите в софтуерния бранш - VMware ще увеличи

...
Един от лидерите в софтуерния бранш - VMware ще увеличи
Коментари Харесай

VMware удвоява служителите си в България

Един от водачите в софтуерния отрасъл - VMware ще усили чиновниците в България до 1500 през идващите няколко години.

Това заяви основният изпълнителен шеф на компанията Пат Гелсингър по време на отбелязването на десетата годишнина от откриването на офиса й в София. За този интервал VMware е нараснала чиновниците си в България 4 пъти, оповестява ComputerWorld.

Oфисът в София е главен хъб за разработки и нововъведения в Европа, Близкия Изток и Африка и е един от трите основни стратегически развойни центрове на компанията в света, добави Диана Стефанова, ръководещ шеф на развойните звена на VMware в района.

Разширяването на екипа на компанията у нас би трябвало да се случи във допустимо най-кратки периоди. Технологичната компания обмисля да отвори офиси и в други градове у нас.

" Екипът, който успяхме да развием през миналите 10 години, е хетерогенен и диверсифициран. Служителите ни са интелектуално провокирани да бъдат част от нашите екипи ", съобщи Стефанова.

В България има солидна експертиза в области като виртуализацията, която е главен бизнес на VMware, ръководство и автоматизация на виртуални инфраструктури, разбор на огромни масиви от данни, както и спешно възобновяване на осведомителни системи.

" Местното ни отделение е многостранно развито. Освен развойната активност развиваме и благоприятни условия за предложение на професионални услуги за подкрепяне на клиентите при внедряване на наши артикули. Наличието на профилиран " Център за върхови достижения " (Center of excellence) потвърди своята успеваемост. Затова тук се разширяваме и в посока ИТ и бек офис ", изясни още Гелсингър.

Изпълнителният шеф съобщи, че чака компанията да продължи да се разраства благодарение на локални гении, само че центърът в България може да бъде " магнит за гении от Европа, Русия и други елементи на света ".

 VMware ще образова гратис бъдещи програмисти
VMware ще образова гратис бъдещи програмисти

Искате да придобиете софтуерни умения и да станете софтуерен експерт? Ето по какъв начин

В момента във VMware Bulgaria работят хора от над 10 националности, а това е и един от факторите, поддържащи творчеството на екипите.

Настоящото разгръщане на българския офис на VMware е следващото, подхванато от компанията. През 2014 година, при основаването на център за професионални софтуерни услуги, проектите също включваха удвояване на екипа. Тогава Гелсингър разяснява, че България е била определена по 2 съществени аргументи: постигнатият досега триумф на развойното звено в София и фактът, че точно тук се основават решенията за ръководство.

Преди 3 години бе оповестено още, че за компанията у нас работят 500 души. Сега броят им е над 700. Това увеличение в екипа по всяка възможност може да даде концепция с каква скорост ще върви разрастването и отсега нататък.

Според Гелсингър прекомерното бързане в тази посока носи риск във връзка с качеството. По думите му растеж от към 20% годишно може да се смята за горна граница. Все отново редом с увеличението на чиновниците би трябвало и да се развиват и качествата и уменията на мениджърите, които да управляват по-големи екипи.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР