Един от кандидат-купувачите на футболния Манчестър Юнайтед - американската компания

...
Един от кандидат-купувачите на футболния Манчестър Юнайтед - американската компания
Коментари Харесай

Потенциалният купувач на Манчестър Юнайтед има връзка с Владимир Путин?

Един от кандидат-купувачите на футболния Манчестър Юнайтед - американската компания Apollo, е упрекната по отношение на съветския държавен глава - Владимир Путин, написа Daily Mail в днешното си издание.

През 2013 година съветският милиардер Владимир Потанин се развежда със брачната половинка си, а тя показва лист с компании пред съда, в които брачният партньор ѝ има финансови ползи. Сред тях се оказва, че е и въпросната Apollo, чрез върховен капиталов фонд с капитал от £10 милиарда, учреден от самия съветски държавен глава през 2011 година

Потатин от своя страна е вторият по благосъстояние човек в Русия със положение в размер на £22 милиарда и е считан за един от най-доверените хора на Путин.

Той е част от листата с олигарси на английското държавно управление, формиран след началото на войната в Украйна. Въпросният лист служи за насочна точка към глобите против Москва, с които Западът желае да ограничи финансирането на спора.

Основателят на Apollo и някогашен изпълнителен шеф - Леон Блек, е бил част от консултативния съвет на упоменатия по горен капиталов фонд.

„ Манчестър Юнайтед би трябвало да е доста деликатен с кого се гушка, когато става дума за хора, създали положение, с помощта на близостта си с Путин, без значение по кое време е станало това, изключително след непрекъснатите офанзиви против Украйна “, сподели ръководителят на Комитета по стандарт и привилегии във Англия - Крис Брайънт, пред авторитетното издание.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР