Един от големите проблеми на медиците е свързан с тяхната

...
Един от големите проблеми на медиците е свързан с тяхната
Коментари Харесай

Прокурори помагат на лекарите в Бургас да не стават жертви на насилие

Един от огромните проблеми на медиците е обвързван с тяхната сигурност. Как правосъдната система може да помогне, с цел да не се стига до физическо посягане, разискаха прокурори и лекари от УМБАЛ Бургас. Един от участниците в полемиката, доктор Георгиев, описа, че случаите на принуждение над лекари от страна на пациенти или техни придружители са станали всекидневие. Вербаленият тормоз също се ползва от избрани пациенти по отношение на лица от здравното заведение.
Административният началник на Окръжна прокуратура Бургас, Георги Чинев даде обещание цялостно подпомагане и насърчи лекарите да не прикриват, а да споделят всяка сходна обстановка, като алармират правораздавателните органи. Той обясни, че не е нужно засегнатият медицински чиновник да подава тъжба персонално. Това може да се прави и на електронната поща на съответната прокуратура, а всяка подадена тъжба ще бъде разследвана. Георги Чинев посъветва лекарите, при всеки опит за посягане, първо да се обръщат към представителя на компанията, която е поела физическа защита на болничното заведение. На второ място, би трябвало да се подаде сигнал на незабавния телефон 112 и в съответното районно полицейско ръководство.
На срещата стана ясно, че Районна и Окръжна прокуратура Бургас, към този момент са подхванали дейности, за промени в закона, където категорично, като обект на отбрана, да се плануват и медицинските експерти.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР