Един от големите фаворити на европейското първенство по футбол –

...
Един от големите фаворити на европейското първенство по футбол –
Коментари Харесай

Италия се измъчи с Австрия, но се класира след 2:1

Един от огромните любимци на европейското състезание по футбол – отборът на Италия, се изтеза в осминафинала против състава на Австрия, по завоюва с 2:1 на стадион „ Уембли “ в Лондон. Без боязън от противника австрийците започнаха срещата нападателно и с непрекъснати опити за офанзиви. Още в третата минута Марко Арнаутович влезе остро в краката на Барела и получи жълт картон. Постепенно футболистите на Роберто Манчини постановиха темпото и сътвориха обстановки за гол, само че до почивката по този начин и не съумяха да поразят вратата на противника.

През второто полувреме австрийците още веднъж заложиха на експанзията и с всяка измината минута се виждаше, че на „ адзурите “ ще се наложи да поставят свръх старания. В 65-ата минута се стигна до сериозна за италианците обстановка, откакто Арнаутович вкара гол с глава. След интервенция на системата за видео повторения (ВАР) обаче попадението бе анулирано. В 74-ата минута австрийците имаха искания за дузпа, като още веднъж проработи ВАР поради удар с ръка в наказателното поле. Вместо углавен удар обаче, арбитърът отсъди засада.

Така се стигна до продължения, в които италианците още веднъж преобладаваха. В 95-ата минута първи вкара Федерико Киеза, а в 105-ата осъществя и Матео Песина, както и Саша Калайджич в 114-ата минута за отбора на Австрия.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР