Един от десетте най-издирвани престъпници от ФБР в света e

...
Един от десетте най-издирвани престъпници от ФБР в света e
Коментари Харесай

Ружа Игнатова – издирвана от ФБР, измамила Ел Чапо, но поръчана от люлински крадец

Един от десетте най-издирвани нарушители от ФБР в света e българката Ружа Игнатова. Тя е съумяла да измами даже считания максимален необут в наркотрафика Хуакин Гусман – Ел Чапо, един от най-богатите хора в Дубай – шейх Сауд и още хиляди вложители в пирамидата си OneCoin, само че се оказва поръчана, убита и разчленена от люлински апаш. Това сочат данни по дело за убийството на някогашния началник на „ Криминална полиция “ във Второ районно управление (на МВР) Любомир Иванов.

От касата в дома му са конфискувани документи, които получават статут на материални доказателствени средства. Сред тях са няколко информации, в една от които се твърди точно, че криптокралицата Игнатова е била убита през 2018 година по поръчка на Таки. Това се е случило на яхта, а след гибелта си
тя е била нарязана и изхвърлена зад борда.
Делото, към което са приложени справките, съществува – 8467/2022 по разказа на Софийска градска прокуратура с наблюдаващ прокурор Илиян Банков. В ГДНП същите информации се намират в полицейско дело (досъдебно производство) 0068/25.03.2022).

В обявата на BIRD се показва, че баджанакът на Аманатидис – Георги Георгиев Василев, е разказал в нетрезво положение, че Таки е поръчал убийството на криптокралицата Ружа Игнатова,
с цел да заличи следите от присъединяване си в схемата OneCoin
Василев споделя, че главният „ убиец “ на Таки сега лежи в холандски затвор. По всяка възможност става дума за Христо Христов, по прякор Кьоравия.



Твърди се още, че шефът на отдел „ Убийства “ в ГДНП Михаил Наумов е опънал чадър над него и групата му.

Информатор с букви ИИ е докладвал, че Наумов е пътувал до Хавана за новогодишните празници 2019 – 20 година със собствен сътрудник и двамата са били придружавани от съпругите си. Полицаите били отседнали в петзвезден хотел в курорта Варадеро, на към 100 км от Хавана. На място те наели риболовна яхта за няколко дни, излизали за риба и чествали Нова година в компанията на още трима българи и италиански жител. Отлетели към България на 06.01.2020 година, като се запасили с огромно количество кубински пури за търговия в страната.

Чрез Петлешков Михаил Наумов предавал на Таки информация от СРС и разпъвал чадър над следствията за убийства, свързани с престъпния необут. Лицата, с които полицейските шефове ходили на риба по време на екскурзията, също работели за Таки.
Кой обаче е Таки?


Пълното име на Таки е Христофорос Никос Аманатидис. Роден е в София на 21 октомври 1975 година. Таки има една сестра – Афродита Боримирова, родена през 1972 година. През 1993 година става брачна половинка на футболиста Даниел Боримиров и получава неговата фамилия. Двамата се срещат в ресторанта на татко й Никос Аманатидис в София. От брака си двамата имат две деца – Алекс и Джулия.

Семейството на Таки живее в столичния квартал „ Люлин “. Там Таки стартира кариерата си на автокрадец, взимащ образец от своя преподавател – Йордан Цонков – Джиджи. Според оперативна информация Джиджи е бил водач на група, осъществила едни от най-големите и неразкрити кражби в България.

Покрай кражбите на коли Христофорос Аманатидис – Таки се сближава с Георги Илиев и по този начин получава управителни позиции в групировката ВИС. Като един от най-доверените хора на Георги Илиев стартира да управлява парите от кражбите на коли в цялата страна. След убийството на Георги Илиев на 25 август 2005 година в Слънчев бряг, медиите популяризират името Христофорос Аманатидис – Таки
като един от наследниците на ВИС
Преди това той е арестуван от Министерство на вътрешните работи единствено един един път за период от 24 часа.

Освен с обири на коли, след изгубването на Методи Методиев – Мето Илиенски, Таки дружно с Красимир Каменов – Къро, посредством подставени лица поема най-големите паркинги в София посредством компаниите „ Ауто Мобайл “ АД и „ Паркинги и гаражи “ ЕАД. Чрез други свои компании открива надзор върху Стоков базар „ Илиянци “. Официално Христофорос Аманатидис – Таки е притежател на няколко компании с разнообразни действия с капитали до 5,000 лв.. Единствената му компания със 100% присъединяване е „ Еврофинанс Фактор “ ЕООД, която е с главен предмет на активност „ питейни заведения “.
—————————————————————————————————————————————————————-
Най-пазеният нарушител
Дълго време в медийното пространство бе подхранвана информацията, че Христофорос Аманатидис – Таки е една от най-пазените незаконни фигури. Според жълти издания, с изключение на кортежа от 5 бронирани джипа, сигурността на Таки включвала и покриването му с бронирано одеяло и носенето на армейска каска. Близки до обкръжението на Таки обаче декларират, че в никакъв случай не са били употребявани такива способи на защита. Източници от Министерство на вътрешните работи също декларират, че макар многочислената си защита, Христофорос Аманатидис не е бил завиван с бронирани одеяла и се е придвижвал с един-два автомобила.

Личният водач на Таки е Любомир Симеонов – Гребеца. Той влиза в обсега на медиите през 2004 година, когато на паркинг в кв. „ Павлово “ в София стартира пукотевица по него и брат му Славчо Симеонов, който почива по-късно в болничното заведение. Любо е спряган за водач на група за побой върху неточни наркоразпространители, подчинена на Христофорос Аманатидис – Таки. Любомир Симеонов обаче не попада измежду упрекнатите и наказаните като участници в групата, известна като „ Бандата с чуковете “.

Според персоналната карта на Таки, той живее в кооперация на бул. „ Пушкин “ №84А в София. В постройката живеят единствено хора от групировката ВИС и тя се пази от телохранители и охранителни камери.

През 2009 година Христофорос Аманатидис – Таки стартира да среща проблеми с водещите политически партии и взема решение да напусне страната. Няколко дни по-късно е издадена заповед за ареста му и е упрекнат в управление на група за разпространяване на опиати в цялата страна, известна като „ Фирмата “. След изгубването му бяха спрягани разнообразни версии за местонахождението му, измежду които Гърция, Испания и ЮАР.

——————————————————————————————————————————————————————-
Задържан в Дубай, само че освободен
На 8 май 2012 година Таки бе разгласен за интернационално търсене в системата на Интерпол и два дни по-късно е арестуван в Дубай. Според български служители на реда, службите са имали оперативна информация къде се намира той, защото са засечени диалози с негови доближени в София. Заедно с Таки, местожителството си е сменила и манекенката Боряна Шехтова, която от дълги години негова половинка в живота. Христофорос Аманатидис – Таки самичък се е явил със собствен юрист в полицията в Дубай незабавно откакто е схванал, че е разгласен за интернационално търсене.
Христофорос Аманатидис – Таки бе освободен от ареста в Дубай, защото не съществува конвенция сред България и Дубай за предаване на лица с влезнали в действие присъди.
Един от най-близките другари на Христофорос Аманатидис – Таки е телевизионният водещ, продуцент и политик Слави Трифонов. Месеци преди изборите за 41-вото Народно заседание, „ Шоуто на Слави “ по bTV, постоянно бе употребявано от премиера Бойко Борисов и Политическа партия ГЕРБ за предизборна акция. Освен честите гостувания на Бойко Борисов, в две от излъчванията той беше водещ на предаването. Името на Таки се свърза с това на Трифонов и след абсурда с „ Капитан Аднреево “, където се оказа, че страната губи милиони в интерес на лабораторията, която управлява вноса на артикули за Европейски Съюз. Считаше се, че точно Таки седи зад лабораторията. Трифонов отхвърли да има каквито и да е било връзки с Аманатидис и лабораторията.

 
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР