Един от членовете на международната група водолази, които спасиха децата

...
Един от членовете на международната група водолази, които спасиха децата
Коментари Харесай

Водолаз разказа за спасителната операция в тайландската пещера

Един от членовете на интернационалната група водолази, които избавиха децата в Тайланд, датчанинът от сръбски генезис Иван Караджич описа пред сръбската телевизия РТС по какъв начин се усеща след приключването на избавителната интервенция, заяви ТАСС.

Чувствам се чудесно, доста съм благополучен. Тези дни в пещерата е доста по-добре, там има по-малко вода. Това беше фантастична работа за всички нас. Просто е необикновено, че успяхме да спасим всички от пещерата. За страдание, един наш сътрудник почина, сподели Караджич. Той добави, че е на път за у дома и се усеща доста изтощен.

Операцията по спасяването бе сложна. Аз бях мощно обезводнен и изцяло отпаднал, само че в този момент ми е доста по-добре, съобщи още водолазът.

На 23 юни в пещерата Луанг изчезнаха 12 възпитаници от футболен тим на възраст от 11 до 16 години и техният 25-годишен треньор. За три дни, от 8 до 10 юли, водолази съумяха да изведат от пещерата две групи от по четири деца и една група от пет души. Всички те бяха откарани в болница в град Чианг Рай, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР