Един офицер и двама старшини от Военноморските сили на Република

...
Един офицер и двама старшини от Военноморските сили на Република
Коментари Харесай

Трима военнослужещи от ВМС бяха наградени от областния управител и кмета на Русе

Един офицер и двама старшини от Военноморските сили на Република България /ВМС/ бяха наградени през днешния ден от регионалния шеф на Русе Анатоли Станев и кмета Пенчо Милков.

Те бяха удостоени с грамота на регионалния шеф за проявени безрезервност и професионализъм, за реализирани високи резултати в осъществяването на служебните отговорности и по случай 143 години от основаването на Военноморски сили на Република България. Също по този начин от Станев те получиха и предметни награди, а от кмета награда в размер на 150 лв. и плакет. Наградените са майор Янислав Михайлов, който е старши специалист в канцеларията на командира на Военноморски сили, мичман Радослав Коновски, замащ поста флагмански старшина на Военно формирование 52290, както и мичман Стефан Стефанов, който също е флагмански старшина Военноморски сили.

От извършената конференция на командира на Военноморски сили контраадмирал Кирил Михайлов стана ясно, че модернизацията на флота се извършва съгласно заложения график и надлежно през 2025-а и 2026-а би трябвало да дойдат два нови бойни кораба. Вече е почнал градежа на един от плавателните съдове. От командването на флота дефинират като извънредно належащо и доставянето на подводници, само че на този стадий по въпроса няма конкретика. Контраадмирал Михайлов дефинира актуалната година като напрегната, само че все пак всички планувани учения са извършени сполучливо. Изключително ползотворно е било и представянето на България в най-голямото национално обучение с интернационално присъединяване „ Бриз 2022 “, което е включвало представители на 11 страни и над 1500 военнослужещи и цивилни. Корабите, взели участие в тренировките, са 24, както и 5 самолета и въртолети. От взаимните тренировки излиза наяве, че родните Военноморски сили се оправят чудесно в границите на Натовските учения. Предстоят още доста сходни тренировки, като в идващите месеци такива ще се проведат в страната и те ще са свързани най-вече с обезвреждането на мини.

Командирът на Военноморски сили изрази убеденост, че с изключение на в морската ни столица Варна корабостроенето ще се възроди и в Русе. Той уточни, че двата най-големи кораба в състава на морските ни сили са издигнати точно тук. Става дума за два спомагателни транспортни кораба от по 3700 тона всеки. И все още разполагаем на военните ни моряци са два русенски кораба. Той бе безапелационен, че се прави и всичко допустимо за обезопасяването на родната акватория, защото през нея минават към 80% от търговски стокообмен.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР