Един незабравим музикален уикенд очаква пловдивските меломани на 26 и

...
Един незабравим музикален уикенд очаква пловдивските меломани на 26 и
Коментари Харесай

Бляскав музикален уикенд в „Дни на музиката в Балабановата къща“

Един паметен музикален уикенд чака пловдивските меломани на 26 и 27 ноември, като част от програмата на Международния фестивал “Дни на музиката в Балабановата къща ”.

В него ще вземат участие цигуларят Светлин Русев и квартет „ Филхармоника “, именитият квинтет “Пилекадоне ” – притежател на премия „ Златна лира ”, надарените млади оперни артисти Стефани Кръстева – сопран и Емил Павлов – тенор и контрабасистът Деян Великов. Към тях ще се причислят харизматичните младежи Леа Дашкова и Ясен Кадиев, определени за функциите на Ромео и Жулиета след общонационален кастинг.

В концерта на 26 ноември от 18.30 ч. в Епископската базилика ще прозвучат творби от Паганини, Пиацола и Милчо Левиев в осъществяване на Светлин Русев и квартет “Филхармоника ”.



На 27 ноември от 18.30 ч. в Балабановата къща ще оживеят две от най-великите любовни истории за всички времена – на Ромео и Жулиета от великата покруса на Уилям Шекспир и на Тони и Мария от “Уестсайдска история ” на Ленард Бърнстейн. Вярна на своята дългогодишна задача за показване на млади оперни артисти, популярната оперна прима Красимира Стоянова приготвя артистите Стефани Кръстева и Емил Павлов особено за присъединяване им в музикалния театър “Ромео и Жулиета вечно ”.

Международният фестивал “Дни на музиката в Балабановата къща ” е част от Културния календар на Пловдив и се реализира с поддръжката на общината, Фондация “МузикАртисимо ” и Министерството на културата.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР