Един гражданин на Таджикистан е загинал, трима са получили огнестрелни

...
Един гражданин на Таджикистан е загинал, трима са получили огнестрелни
Коментари Харесай

Кървав сблъсък между Таджикистан и Киргизстан

Един жител на Таджикистан е умрял, трима са получили огнестрелни рани, а седем - пострадвания с друга степен на тежест вследствие на спор на границата с Киргизстан, се споделя в изказване на пресслужбата на пограничните войски към Комитета за национална сигурност на Таджикистан, съобщи БГНЕС.
По-рано Киргизката държавна гранична работа заяви, че петима души са били ранени заради престрелка на границата с Таджикистан. От Душанбе споделят за един погубен.
" В хода на подготовката за работното посещаване на президента на Таджикистан Емомали Рахмон към Исфару и срещите му с киргизкия президент Соронбей Женбеков жителите на Таджикистан се занимават с действия по благоустройство, в това число на територията на село Ворух, където е бил повдигнат националният байрак на Таджикистан ", се споделя в изказването.
Според граничните войски на Таджикистан, това е предизвикало киргизките жители и те сложили знамето на своята страна. Според Душанбе, защото жителите на Киргизстан са направили този акт на територията на Таджикистан, жителите на Ворук са се противопоставили. В резултат на това е зародил спор сред жителите на двете страни.
Съгласно пресслужбата на пограничната работа на Таджикистан, киргизката страна е употребила огнестрелно оръжие, като жител на Таджикистан е умрял вследствие на стрелбата, а трима са били ранени. Отбелязва се също, че вследствие на мятане на камъни седем жители на Таджикистан са получили пострадвания с друга тежест.
Таджикските управляващи настояват, че жителите на Киргизстан, възползвайки се от момента, нелегално са блокирали пътя " Исфара-Ворух ".
" Инцидентът, който се случи в навечерието на срещата на върха на ръководителите на две прилежащи страни в град Исфара, свидетелства за това, че някои заинтригувани киргизки кръгове не желаят мир и успокоение на граничната линия и прибягват до провокации ", се споделя в изказването на Таджикистан.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР