Един глас с машинното гласуване на проведените избори за български

...
Един глас с машинното гласуване на проведените избори за български
Коментари Харесай

Един глас с машинно гласуване струва средно 48 лева

Един глас с машинното гласоподаване на извършените избори за български членове на новия европарламент костваха приблизително 48 лв.. Това сподели в утринния блок на БТВ „ Тази заран " проф. Михаил Константинов, ръководител на УС на „ Информационно обслужване ".

На предишните избори пък имаше случаи един глас да коства плюс безконечност, тъй като имаше нула гласа дадени в секцията, добави той. Според проф. Константинов изборите са минали чудесно. В тази връзка той поздрави както изборната администрация, по този начин и неговите сътрудници от „ Информационно обслужване ", които са си свършили съвършено работата.

За първи път в българската история на европейски избори гласовете от чужбина имат някакво значение, защото мандатът, който съумя да завоюва „ Демократична България ", се получи със значителната помощ на гласовете от чужбина.

Проф. Константинов добави, че като цяло резултатите от евроизборите са повторили тези от 2014 година, като единствената разлика е, че Движение за права и свободи губят един мандат, а Българска социалистическа партия печелят един. Относно това, че от Вътрешна македонска революционна организация завоюваха един спомагателен мандат, той изясни, че те са имали максимален неизползван излишък след този на Българска социалистическа партия и по този начин от левицата са взели един мандат като партията с максимален излишък, а Вътрешна македонска революционна организация са взели втори мандат. /btvnews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР