Един човек държи държавата заложник на своите собствени интереси, смята

...
Един човек държи държавата заложник на своите собствени интереси, смята
Коментари Харесай

Ивайла Бакалова за Барселонагейт: Борисов е казал, че ще ни приключи

Един човек държи страната пленник на своите лични ползи, счита тя Хората ги е боязън да приказват и това е напълно обикновено. Институциите са овладяни, разкри Бакалова
" Заплахи съм получавала и по " Барселонагейт ". Няколко пъти хора от близкия кръг на господин Борисов идваха да ме предизвестяват, че това, което върша е самоуверено, само че аз имам семейство, към този момент две деца. Господин Борисов е споделил, че ще ни завърши рано или късно ", това съобщи Ивайла Бакалова в предаването " Здравей България " по Нова тв. 

Вчера манекенката беше разпитана по досъдебното произвеждане " Барселонагейт " против някогашният министър председател Бойко Борисов, поради което желаят имунитета му. Предложението беше отправено към Иван Гешев от наблюдаващите прокурори поради събрани задоволително доказателства за осъществено закононарушение. 

" Аз в качеството си на очевидец към този момент не мога да кажа нищо. Казах задоволително преди този момент. За мен това, което се случва в страната е извънредно и невиждано. Един човек държи страната пленник на своите лични ползи ", сподели още тя. 

Тя разяснява, че в сряда пред прокуратурата е удостоверила всичко, което е казвала през годините. 

  " Прокуратурата явно беше надълбоко приспана по политически аргументи и сега се е събудила. Може би това е шансът на България да имаме някаква нормалност ", счита Бакалова. 

" По закон, в случай че кажа нещо ще съм подсъдима и ще попреча на следствието. Мисля, че има финансово закононарушение. Не съм прокурор, с цел да кажа, нито арбитър, с цел да осъждам. Правосъдната система е доста болна и всички би трябвало да си дадат сметка, че това не е обикновено ", разяснява Мис България 2001 г. 

" Удрят хора, които не са създали нищо. Не е единствено този случай. Преди две години на мен и моето семейство се случи нещо извънредно и кошмарно, то нямаше нищо общо с правораздаването ", сподели Бакалова. 

Преди две години предприемачът Веселин Денков, с който Бакалова живее, беше арестуван по обвиняване за проведена незаконна група и лихварство. Той беше упрекнат по няколко каузи след присъединяване му в антиправителствените митинги през 2020 година Едно от тях е за подбуждане на убийството на Станка Марангозова, което е върнато от Военния съд на прокуратурата поради пропуски в обвиняването и следствието. Другото е за изнудването на същата жена, което е връщано няколко пъти от съда на прокуратурата.

" Схемата е кошмарна. Започва се от най-ниските равнища и се стига до най-високите. Хората ги е боязън да приказват и това е напълно обикновено ", разкри манекенката. 

" Това, че той споделя, че не е във властта към този момент две години е безспорна неистина. Институциите са овладяни, той има фрагменти там ", разяснява още тя. 

" Денков е обвиняем за лихварство, само че никой от очевидците не го свързва с това. Някои от тях признават в зала, че са ги притискали да дават показания против него. Каня всички да дойдат в правосъдна зала, с цел да видят какъв фарс е. Той отхвърли да заплати на по-ниските равнища и някой натисна копчето " Ентер ", с цел да го смачкат. Преди да го арестуват беше при Сотир Цацаров в КПКОНПИ, с цел да подаде сигнал, че го изнудват. След три дни го включиха в незаконна група, с хора които не познава ", сподели Бакалова.

Бакалова разкри, че след разпита и в прокуратурата е имало полицейска инспекция в ресторанта на Веселин Денков по сигнал от 2010 г. 

" Септември 2020 година две институции влязоха в същия този ресторант и не можаха да намерят нищо, за което да се заловен ", сподели тя. 

Освен Бакалова в прокуратурата на разпит се яви и някогашният изпълнителен шеф на " Лукойл " Валентин Златев. 

За къщата в Барселона писа в следствие испанската медия “Ел Периодико ” при започване на 2020 година, когато Борисов беше министър председател за трети път. Тогава се твърдеше, че в парцела живеят моделът Борислава Йовчева и детето ѝ от Борисов. Лидерът на ГЕРБ отхвърля да има нещо общо както с парцела, по този начин и с дамата и детето.

" Борисов счита, че за 12 година е основал правова страна. Защо не си даде имунитета в този момент? Нека съдът да реши дали е отговорен ", прикани Бакалова.

Преди 2 година тя даде изявление пред Антикорупционния фонд, в който описа, че е помогнала на Борислава Йовчева да се реалокира в друга страна с детето си и даде да се разбере, че знае доста по случая.
 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР