Един британец е загинал в Украйна, а друг е обявен

...
Един британец е загинал в Украйна, а друг е обявен
Коментари Харесай

Един британец загина в Украйна, друг е обявен за безследно изчезнал

Един британец е умрял в Украйна, а различен е разгласен за безследно липсващ, заяви английското външно министерство, представено от Франс прес.

" Можем да потвърдим, че един английски жител е бил погубен в Украйна и оказваме поддръжка на фамилията му ", посочи представител на ведомството. " Имаме сведения, че английски жител е разгласен за липсващ ", добави представителят, като разясни, че министерството се пробва да получи повече информация.

Говорителят не заяви детайлности за самоличността на двамата британци, нито какво са правели в Украйна. Според английски медии обаче двамата са се биели против съветските сили като доброволци.

Скоро след началото на съветското настъпление в Украйна на 24 февруари украинският президент Володимир Зеленски прикани за основаването на " интернационален легион " от задгранични доброволци, помагащи за отбраната на Украйна. Британските управляващи тогава посъветваха своите жители да не отиват да се бият в Украйна, само че някои все пак отпътуваха, напомня Агенция Франс Прес.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР