Един български гражданин и журналист е преследван заради това, че

...
Един български гражданин и журналист е преследван заради това, че
Коментари Харесай

Хаджигенов: Митрофанова трябва да бъде експулсирана още днес

" Един български жител и публицист е преследван поради това, че си е разрешил да каже истината. Това е възмутителен и рисков казус. В Русия правото няма никакво значение, то е инструмент за мъчение. Между другото – както и у нас, към момента ". Това разяснява пред bTV Николай Хаджигенов, юрист и част от гражданско придвижване " Ние идваме ", откакто Кремъл разгласи Христо Грозев за търсене.

Адвокатът уточни, че Русия няма никакво правно съображение да желае задържането на български публицист.

" Предишното постоянно държавно управление експулсира 70 души за шпионска активност. Не им стискаше да изгонят и посланикът на Руската федерация у нас Елеонора Митрофанова. А точно тя управлява всичките тези хора. Прокуратурата би трябвало да свърши нещо, само че тя не пробва – тъй като тя брани олигарсите и всички останали, най-вече руските ползи ", сподели още Хаджигенов.

Той беше безапелационен, че Митрофанова би трябвало да бъде експулсирана още през днешния ден, дала е безчет мотиви за това.

" В съветското посолство у нас имаме Жириновски в пола ", уточни юристът.

" Путин не просто убива украинци. Той постанова ужасяваща тирания, сталински вид. Христо Грозев е преследван, тъй като споделя истината. Български публицист е подложен в заплаха ", съобщи той.

" Силно се колебая, че на някого му стиска да изгони Митрофанова, няма по какъв начин да изгониш 70 души за шпионска активност и да оставиш техния шеф. А ние като страна би трябвало да подадем този сигнал – че българската страна пази всеки един български жител ", разяснява още юристът.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР