Един американец и 64 украински войници бяха освободени днес при

...
Един американец и 64 украински войници бяха освободени днес при
Коментари Харесай

Един американец и 64 украински войници са освободени при размяна на пленници между Украйна и Русия

Един американец и 64 украински бойци бяха освободени през днешния ден при следващата замяна на пленници сред Украйна и Русия, заяви канцеларията на украинския президент, представена от Франс прес, съобщи Българска телеграфна агенция.

" 64 бойци от украинските въоръжени сили, които са воювали на Донецкото и Луганското направление... се върнаха вкъщи ", написа в Телеграм началникът на канцеларията на украинския президент Андрий Ермак и посочи, че при тази замяна е бил освободен и един американец - Суеди Мурекези.

Мурекези е бил задържан през юни в Източна Украйна, след което е бил упрекнат при започване на август в „ присъединяване в проукраински и антируски демонстрации “ и „ подстрекателство към расова ненавист “ в Херсон при започване на спор, съобщи ТАСС. Според неговия юрист той се е озовал инцидентно на тези демонстрации, в никакъв случай не е взел участие във военни интервенции в Донецка област, а в Херсон е работел в нощен клуб.

По време на днешната размяната на Украйна са били върнати и телата на четирима убити украински военнослужещи, посочи още Андрий Ермак.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР