Един 5-годишен герой всеки ден се бори за спасение на

...
Един 5-годишен герой всеки ден се бори за спасение на
Коментари Харесай

Надеждата на 5-годишния герой

Един 5-годишен воин всеки ден се бори за избавление на света – на своя личен. Той няма свръхестествени сили и не се бори с дракони. Това е историята на едно нормално момче с невероятна задача – да победи заболяването. Йоан е на пет години, и всеки ден се бори с хидроцефалия .

Когато е на година и половина, откриват кистата в дясната страна на мозъка. Поставят му балонов катетър с вяра положението му да се усъвършенства, изяснява майката на Йоан Радостин а.

Но две години след тази интервенция положението му се утежнява. Лекари откриват, че по неотложност би трябвало да се сложи клапа и Йоан отпътува за София. Там му е сложена клапа. Няколко дни по-късно се получава цирей, което постанова клапата да бъде отстранена.

Майката Радостина изяснява, че макар че единствено десетина дни е с клапа, тази намеса му подействала добре.  

Аз видях по какъв начин самото дете  почувства като облекчение и тогава досега след възобновяване той се усъвършенства – психическото му положение се усъвършенства, изяснява тя.  Публикувахте от в 
Йоан върви на детска градина и на рехабилитация – по този начин укрепва физически и душевен. Но най-често си играе у дома с майка си.  
Слушат музика, рисуват и оцветяват картинки. 

А слагането на нова клапа е късмет за Йоан да завоюва най-важната игра – да бъде крепко дете . Родителите му са изпратили проучванията му в клиника в Турция . Специалистите оферират намеса, само че цената е 17 000 $.

Семейството се устоя с пенсията на дребното момче и парите, които бащата завоюва като служащ на морето, само че родителите на Йоан търсят метод да обезпечат средства за лекуването на момчето. Те са разкрили банкова сметка и се надяват да съберат нужната сума.


 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР