Еди Хърн, промоутър на IBF, IBO, WBA шампиона в тежка

...
Еди Хърн, промоутър на IBF, IBO, WBA шампиона в тежка
Коментари Харесай

Хърн е категоричен: Искам битка между Уайлдър и Уайт

Еди Хърн, промоутър на IBF, IBO, WBA първенеца в тежка категория Антъни Джошуа (19-0, 19 КО), остава безапелационен, че желае първенецът на WBC Дионтей Уайлдър (38-0, 37 КО) да се изправи против Дилиан Уайт, за предпочитане на 2-ри февруари в О2 Арена в Лондон.

И на тримата тежкотоварни бойци им предстоят съществени борби в идващите две седмици - и тримата ще би трябвало да завоюват, с цел да продължат напред с огромните си проекти за борби през 2018-та година.

Джошуа ще пази коланите си против Карлос Такам на 28-ми октомври в Кардиф. Камерунецът влиза в тази борба като заместител на родната горделивост в професионалния бокс Кубрат Пулев, който преди дни се отдръпна от борбата, откакто получи травма в рамото. Уайлдър пък ще пази купата си против Бърмейн Стивърн на 4-ти ноември в Бруклин, Ню Йорк. А Уайт ще влезе в борба с Робърт Хелениус за сребърната купа на WBC в една от подгряващите борби преди срещата сред Джошуа и Такам.

Дионтей Уайлдър не демонстрира интерес да се изправи против Уайт и желае непосредствено борба с Джошуа. Хърн обаче има други хрумвания. Той има вяра, че Уайлдър към момента не се е изправял против сериозен съперник - и вижда Уайт като първо съществено предизвикателство пред американеца. Тогава, в случай че Уайлдър победи Дилиан Уайт - Хърн съобщи, че ще бъде повече от благополучен да подписа договорка за сливане на купите.

Според Хърн, Дионтей Уайлдър желае договорка, съгласно която приходите от възможна среща с Джошуа да бъдат разграничени 50 на 50, само че английският промоутър съобщи, че "Бронзовият бомбардировач " в никакъв случай няма да получи сходна договорка.

"Сделката в главата на Уайлдър е за разделяне на приходите 50 на 50, само че това ще стане единствено през трупът ми. Та той към момента не е имал сериозна борба, а би трябвало да направи такава, в случай че желае да договаря. Диниан Уайт на 3-ти февруари в О2 Арена! Това би било страхотна борба. Джошуа би си купил билет за първия ред ", приключи безапелационно Еди Хърн.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР