Еделина Кънева и Орлин Горанов разказват „Приказка за двама във

...
Еделина Кънева и Орлин Горанов разказват „Приказка за двама във
Коментари Харесай

Еделина Кънева и Орлин Горанов в "Държавна Опера Бургас"

Еделина Кънева и Орлин Горанов описват „ Приказка за двама " във вторник н а 28 септември, вторник, от 19 часа в залата на Операта.

След огромния триумф на „ Приказка за двама " с присъединяване на звездната театрална двойка Еделина Кънева и Орлин Горанов на Амфитеатъра в Несебър през м. август, т. год., където Държавна опера - Бургас имаше специфична поканена за празника на града, един от най-романтичните и издържани - и като асортимент на песните, и като мултимедия, и като осъществяване, концертни спектакли на Бургаската опера ще бъде показан още веднъж на бургаска сцена.

Това е първата демонстрация от креативния календар на новия Сезон 2021/ 2022 година на бургаската културна институция.

За диригента на „ Приказа за двама ":

Цанислав Петков - диригент

Цанислав Петков е едвам на 31 години, само че има забележителна кариера като диригент. Роден в гр. Русе в семейство на пианисти. Завършва междинното си обучение със компетентност пиано в НУМСИ „ проф. Панчо Владигеров " - гр. Бургас в класа на Юлия Ненова. През 2015 година се дипломира в НМА „ Проф. Панчо Владигеров " със компетентност оперно-симфонично диригентство в класа на проф. Пламен Джуров и доцент доктор Георги Патриков. Дирижирал е доста планове още като студент, а дебютът му е като диригент на Академичния симфоничен оркестър. Бил е диригент на оркестъра на Националния музикален спектакъл „ Стефан Македонски " - София. От същата година до през днешния ден е основен живописен началник и диригент на Камерен оркестър - Хасково, а от 2017 година е диригент и в Държавна Опера - Бургас. Партнира си с редица оркестри на територията на България измежду които Софийска филхармония, Европейски юношески симфоничен оркестър „ Прогресив ", Симфоничен оркестър - Сливен, Симфониетите във Враца и Видин, Камерен оркестър „ Дианополис " - Ямбол и с някои от най-изявените български солисти, като Светлин Русев, Веско Ешкенази, Мила Георгиева, Стойка Миланова и други През 2020 година се дипломира в АМТИИ „ Проф. Асен Диамандиев " - гр. Пловдив със компетентност „ Артмениджмънт ".

За солистите:
Еделина Кънева, сопран:
Еделина Кънева е родена в София, и е ученик на ДМА " П. Владигеров " Певицата прави дебюта си на сцената на Бургаска Държавна опера. Следват 3 сезона, в които е ангажирана в операта в Лайпциг. От 1996 година е министър председател солистка в НМТ " Ст. Македонски ". Репертоарът ѝ включва централните партии в оперите " Трубадур ", " Тоска ", " Сватбата на Фигаро ", " Дон Жуан ", оперетите " Прилепът ", " Цигански Барон ", " Графиня Марица ", " Страната на усмивките ", " Царицата на Чардаша ", " Великата незнайна ", мюзикълите „ Котки ", ‘`Някои го избират горещо ", Уестсайдска история ", " Вълкът и седемте козлета``. Гост солист е на симфонични оркестри с ораториален репертоар. Има записи за Националното радио и Националната Телевизия. Еделина Кънева е музикален продуцент на поредност от Коледни концерти за Българска национална телевизия И Българска национална телевизия 2, основател и участник на планове в джаз и поп музиката. Работила е в плана на Френското Министерство на Културата „ К и Пътят към замъка " - модерна опера от Карол Бефа, по романа на Ф. Кафка. От 2012 е учител в НМУ „ Л. Пипков ", компетентност поп и джаз пеене, а от 2017 и музикален режисьор в Александра Аудио. Гастролирала е с триумф в Япония, Германия, Франция, Испания, Израел и доста други От 2000 година до 2010 година е непрекъснат посетител солист на Teatro Lirico D` Europa и Mozart Festival Opera в Съединени американски щати. Участвала е неведнъж на фестивалите Аполония, Софийски Музикални Седмици, Салон на изкуствата, Варненско лято и фествали в Гърция, Израел и Германия. През 2018 година Еделина Кънева е част от извънредно сполучливия план на Софийска Опера и Балет, " Мамма миа " с режисьор акад. П. Карталов, в който извършва основната роля на Дона Шеридан.

Орлин Горанов, тенор:
Орлин Горанов е одобрено име в българската известна музика. Песни за него са писали Зорница Попова, Тончо Русев, Морис Аладжем, Мария Нейкова, Стефан Диомов, Александър Йосифов, Александър Бръзицов, Кристиян Бояджиев, Вили Казасян, Иван Пеев, Атанас Косев и доста други известни композитори. Горанов има и други амплоа. Той е и оперен артист, и артист. Артистът е ученик на хор „ Бодра промяна ". Музикалната му заложба и неговите превъзходни гласови данни са открити от Стефан Диомов по време на военната му работа в Ансамбъла на ГУСВ, чийто солист остава до 1985 година Орлин Горанов приключва Музикалният факултет на Българската държавна консерватория през 1990 година в класа на доцент Констанца Вачкова. От 1989 е солист на Пловдивската опера. Изпълнява теноровите партии в редица италиански опери: „ Травиата ", „ Трубадур ", „ Аида ", „ Риголето " и „ Отело " от Джузепе Верди, „ Бохеми " и „ Мадам Бътерфлай " от Джакомо Пучини и други Мечтата на Орлин Горанов е била да стане доктор. Съдбата обаче трансформира проектите му и го насочва към музиката. Прекрасният му глас радва всички, които са на негови представления и концерти.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР