Е вродепутатите от ЕНП – ГЕРБ/СДС се обявиха срещу резолюцията

...
Е вродепутатите от ЕНП – ГЕРБ/СДС се обявиха срещу резолюцията
Коментари Харесай

Евродепутатите от ГЕРБ/СДС ще гласуват срещу резолюцията на Зелените за животновъдството

Е вродепутатите от ЕНП – ГЕРБ/СДС се оповестиха против резолюцията на Групата на зелените в Европейския парламент, която цели ограничение потреблението на антибиотици в отглеждането на животни, без да взима поради действителността, написа в известие на обединението, определяйки резолюцията се като "популистка ".

„ Зелените “ възразяват против препоръчано от Европейската комисия законодателство, което планува уравновесен метод при ограничение на антибиотиците в отглеждането на животни. Предложеният от Комисията правилник включва също и критерии, на база на които да се реши дали даден антибиотик би трябвало да бъде неразрешен за приложимост при животните, написа още в известието.

В своя план за резолюция „ Зелените “ злоупотребяват с тази толкоз значима тематика, каквато е битката с антимикробната устойчивост. Евродепутатите от ГЕРБ/СДС считат, че тази резолюция, в случай че бъде призната, ще има директно отрицателно въздействие върху здравословния статус на животните, хуманното отношение към тях и продуктивността им. Ако бъде призната, резолюцията ще навреди директно и на животновъдите, ветеринарните лекари, както и на производители и дистрибутори на ветеринарни лекарствени артикули, допълват от обединението.

В известието се показва още, че ограничението на използването на антибиотици в отглеждането на животни следва да бъде учредено на непоколебим теоретичен метод, съгласно рисковете за здравето на животните или публичното здраве, произлизащи от използването на съответен антибиотик или група антибиотици, в това число опциите за въвеждане на ефикасни други възможности на използването на антибиотици в отглеждането на животни.

Ето за какво евродепутатите от ГЕРБ/СДС ще гласоподават срещу възражението на „ Зелените “, т.е. в поддръжка на делегирания правилник на Комисията, който е направен на база научните мнения на Европейската организация по медикаментите, Европейския център за профилактика и надзор върху болесттите (ECDC), Европейския орган за сигурност на храните (ЕОБХ) и рекомендациите на интернационалните организации като Световната здравна организация (СЗО) и Световната организация за опазване на здравето на животните (OIE), прецизират евродепутатите от ГЕРБ/СДС.
Получавай най-горещите вести от Vesti.bgАБОНИРАЙ СЕ-->.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; }
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Прибира се един доста пийнал и си ляга. На сутринта се разсънва и вижда, че краката му са върху възглавницата. Замисля се и си споделя:… Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меПотребителско име*Полето Потребителско име не би трябвало да е празно.E-mail*Полето E-mail не би трябвало да е празно.Парола*Полето Парола не би трябвало да е празно.Парола (отново)*Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно.ИмеПолето Име не би трябвало да е празно.Дата на ражданеПолето Дата на раждане не би трябвало да е празно.Декларирам, че съм се срещнал с за прилагане на услугите на Нетинфо.ПоследниПрез летния месец август, в който цените на плодовете и зеленчуците нормално са най-ниски, южните плодове нарастват с 9,1 на 100, доматите с 4,8 на 100, цената на краставиците скача с 29,2 на 100, а на зелето - с 10,2 на сто„ Пиринско “ облагороди пет гари и спирки по маршрута на теснолинейката за да разпространява освежаващите моменти навън и връзката с природатаТова решеха дефинитивно депутатите в последния работен ден на парламентаВърху 130 жители са били приложени СРС, е открила комисията за следствие на принуждение и подслушване на протестиращиКомпактните устройства изобилстват с практични за всекидневието технологииСъставът обаче ще бъде разгласен утреДарителска акция в поддръжка на варненското сдружениеПродължителността на живота у нас е най-малка от всички в Европейски Съюз, а детската смъртност е измежду най-високите, написа в доклада на здравния министърСлужебният министър на образованието и науката проф. Николай Денков насочи одобрение за първия образователен ден до възпитаници, учители и родителиТомас Маркъл упрекна щерка си и мъжа ѝ, че „ мамят “ децата сиОт Министерството на здравеопазването направиха информация по отношение на % на приетите в болница и умрелите имунизирани у насЗа връзките, инфлуенсърите и по какъв начин е повлиял на Диона " Това е изцяло друг вирус. Ако той влезе в една къща – към този момент ще болести всички там ", разяснява още математикътВижте детайлности за началото на новата образователна година и организацията на образованието по време на епидемията от коронавирусАндрей Бабиш назова „ зелени фанатици ” тези политици в Европейския парламент, които поддържат възбраната на ДВГ в Европа.Какво се крие зад теорията, че американското държавно управление е избило милиарди птици и ги е заменило с роботи?От мрежата

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР