е сред първите финансови институции в страната, които се включват

...
е сред първите финансови институции в страната, които се включват
Коментари Харесай

Fibank стартира предлагането на кредити по новата програма Възстановяване

е измежду първите финансови институции в страната, които се включват в оповестената от държавното управление стратегия " Възстановяване " . Считано от 1 юли 2021 година дребните и междинни предприятия (МСП) ще могат да получат финансиране от банката за превъзмогване на следствията от COVID-19, репозициониране и разширение на активността.

В рамките на програмата се чака да бъдат предоставени от банките заеми на дребния и междинен бизнес на обща стойност 2,5 милиарда лева . Всеки обособен заем е гарантиран от Фонд на фондовете (ФнФ) до 80%. Средствата са предоставени от ФнФ по Оперативна стратегия " Иновации и конкурентоспособност " (ОПИК) 2014-2020 година, съфинансирана от Европейския фонд за районно развиване.

Основните преимущества на Програмата, осъществена в партньорство с банките, са няколко:
Достъп до бизнес заеми от компании с най-малко 3-годишна история; Без условие за материални обезпечения; негарантиран заем, като се изключи персонални гаранции, предоставени от собствениците; Получаване на утвърждение и опция за асимилиране в съкратени срокове; Възможност за договаряне на 12-месечен гратисен период; Разсрочване на изплащането по главница до 84 месеца; Минимизиране на административната тежест за клиента; Възможност за приемане на финансиране до 3 млн.лв., само че не повече от 70% от оборота за 2019 или 2020 година, съгласно това за коя от годините оборотът е бил по-голям; до лимита, избран по de minimis.
Отпусканите от ПИБ заеми по стратегия " Възстановяване " са част от поредната тактика на банката за поддръжка на бизнеса и превъзмогване на последствията от COVID-19. Fibank интензивно подкрепя дребните и междинни предприятия в изискванията на пандемия, като взе участие в Гаранционната стратегия на Фонда на фондовете още от нейното пускане.

За повече информация:.
 Снимка 537249
Източник:
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР