е един от знаковите юристи в Антикорупционния фонд, известен наказателен

...
е един от знаковите юристи в Антикорупционния фонд, известен наказателен
Коментари Харесай

Андрей Янкулов: Превръща ли се правното средство на отвода в прост начин за бягство от проблемни дела?

е един от знаковите адвокати в Антикорупционния фонд, прочут углавен юрист, някогашен прокурор от СРП и СГП. Също по този начин през интервала 2014-2016 година беше зам.-министър на Министерство на вътрешните работи и на правосъдното министерство.

Всички съдии от Районен съд Стара Загора са се отвели от делото " Дебора ".
Вероятно действителната причина е бурното публично неодобрение, което се развихри през лятото след освобождението от ареста на обвинявания като причинител. Когато

без подозрение бяха прекрачени границите на естествения публичен спор за работата на правораздаването,

като нещата ескалираха в офанзиви от какво ли не естество против съдиите.
При състояние обаче, че коментираният тогава правосъден акт беше даже на различен съд, въпреки и също от Стара Загора, се слага значителният въпрос дали теоретично всеки един арбитър в страната не би могъл да се води от случай, станал мотив за неприятни обществени прояви против личността на постановилия го арбитър?
Правното средство на отвода, което би трябвало да служи за гаранция против порочно или подвластно правораздаване, в действителност прекомерно елементарно се трансформира в елементарен метод за бягство от проблематични каузи. И го виждаме да се случва.
Какво ли ще желае или може да направи по въпроса новият Висш правосъден съвет с преобладаващата професионална квота остава да разберем.

 

Заглавието е на редактора

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР