е богата на протеини, мазнини, минерали, витамини, макро- и микроелементи.

...
е богата на протеини, мазнини, минерали, витамини, макро- и микроелементи.
Коментари Харесай

Какво да добавим в изварата, за да е по-полезна

е богата на протеини, мазнини, минерали, витамини, макро- и микроелементи. Но изгодите от нея значително зависят от това с какво ще я комбинирате, описа пред радио „ Спутник ” Марият Мухина, лекар на медицинските науки и диетолог. Цитира я БГНЕС.
За хората над 50 години е целесъобразно да ядат извара всеки ден по 100-150 грама заран. По принцип е по-добре възрастните да ядат извара заран, тъй като тя задържа течностите. Изключение вършат кърмещите майки, те също като децата по-добре да употребяват извара вечер, тъй като тя обезпечава протеини за растежа. В същото време специфичната стойност на изварата зависи от добавките, изясни Мухина.
 Ползите от изварата в битката с есенната меланхолия Ползите от изварата в битката с есенната меланхолия
Редовната консумация на извара може да бъде потребна в битката с есенната меланхолия и да увеличи потентността. Това твърди гастроентеролог...
" Изварата с билки и зелени подправки е артикул с по-висока хранителна стойност, защото към нея прибавяте хлорофил, фолиева киселина от билките и витамини. Комбинацията с плодове още веднъж дава преимущества за изварата. Ако добавите пипер или сол, това ще докара до задържане на непотребни течности. Изварата се комбинира добре със заквасена сметана - това усъвършенства усвояването на мастноразтворимите витамини и калцият “, добави диетологът.
Особено вредное да комбинирате изварата със сладко, поучава Мухина.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР