„Дяволското гърло“ е първата българска кинопродукия, която ще се разпространява

...
„Дяволското гърло“ е първата българска кинопродукия, която ще се разпространява
Коментари Харесай

Сериал на NOVA със световна премиера на три континента - slava.bg

„ Дяволското гърло “ е първата българска кинопродукия, която ще се популяризира по едно и също време в целия англоезичен свят

След триумфа на „ Дяволското гърло “ в България, сериалът на NOVA към този момент има международна премиера и разпространяване на три континента. Интерес за дистрибуция бе проявен от най-престижната онлайн платформа за неанглоезично серийно кино в света – Walter Presents. Тя е благосъстоятелност на английския Channel 4 и е най-влиятелната среда в англоезичния свят.

За първи път в историята на българското игрално и телевизионно кино, родна продукция се популяризира по едно и също време в целия англоезичен свят. „ Дяволското гърло “ бе показан първо в Австралия, следва това да се случи и в Канада, Нова Зеландия, Съединени американски щати, Англия и други страни.

Сериалът на NOVA ще бъде публикуван още в Централна и Източна Европа – Полша, Румъния, Словакия, Чешка Република, Унгария, Молдова, Сърбия, Словения, Северна Македония, Хърватия, Босна и Херцеговина, Косово, Албания, Черна Гора – от американската медийна компания AXN, благосъстоятелност на “Сони пикчърс телевижън”.

“Дяволското гърло” е 12-сериен филм, който NOVA излъчи през 2019 година. Телевизионната поредност е следващото доказателство за дълготрайния ангажимент на Нова Броудкастинг Груп да влага в качествени български филми и да ги поддържа посредством всички свои платформи. Със вълнуващ сюжет, огромни външни фрагменти, многопластов сюжет и мощно актьорско наличие, сериалът наблюдава престъпното следствие на серия мистериозни убийства, които се случват в Родопите. В него има всичко – престъпни случаи, мистичност, обич, изменничество, възмездие и значими обществени тематики. Част от звездния каст на продукцията са Теодора Духовникова, Владимир Карамазов, Васил Банов, Христо Петков, Валери Йорданов, Стоян Радев, Лидия Инджова и Павела Апостолова. Филмът се осъществя от екипа на Dream Team Films, който стои и зад друга сполучлива продукция на NOVA – “Откраднат живот”.

Първата прожекция на „ Дяволското гърло “ пред задгранична аудитория бе през лятото на 2019 година по време на фестивала „ Празникът на българското кино в Рим “. Няколко месеца по-късно българският сериал влезе в оспорвана конкуренция с едни от най-успешните международни продукции за 2019 година и получи номинация в категория „ Най-добра задгранична драма “ на премиите C21 International Drama Awards, част от C21 Media.
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР