Дяволски лакомства! За съжаление в днешно време е по-трудно да

...
Дяволски лакомства! За съжаление в днешно време е по-трудно да
Коментари Харесай

Ето 19-те най-вредни храни на Земята! Избягвайте ги на всяка цена

Дяволски лакомства! За страдание в днешно време е по-трудно да намерим здравословна храна, в сравнение с нездравословна. Разбира се, за чипса и колата - всичко е ясно. Но доста артикули, които се счетат за потребни, в действителност съдържат нездравословни добавки.

Ето лист с най-вредните храни на Земята, които обезпечено не ви носят изгоди, а по-скоро вреди. Стойте надалеч от тях, в случай че желаете да запазите здравето си по-дълго време.

1. Пилешки хапки

Вредни съставки: диглицериди, карагенан. Пилешките хапки постоянно съдържат доста синтетични съставки, които им придават вкусен тип и не разрешават бързото им повреждане.

2. Плодов сок

Вредна съставна част: фруктоза. Дори натуралният сок съдържа до 36 г захар на чаша, а фруктозата е самата захар, която води до появяването на подкожни мазнини.

3. Бяла захар

 Най-вредни храни на Земята

Вредна съставна част: захарта естествено. Бялата захар е изключително нездравословна, само че и тръстиковата и сладкарската захар също водят до затлъстяване.

4. Пуканки за микровълнова

Вредна съставна част: трансмазнини. Както знаете, трансмазнините са доста неприятни за сърдечната функционалност - причина са за артериални плаки.

5. Енергийни питиета

Вредни съставки: захароза, глюкоза, кофеин. Всяка енергийна напитка е безразсъдно безценен химически коктейл, съдържащ кофеин като чаша кафе, и куп захар или подсладители. Между другото, енергийната напитка е с 11% по-голяма вероятността да аргументи повреждане на зъбите от елементарната кола.

6. Диетична кола

Вредни съставки: карамеленият цвят, бромирано растително масло, бисфенол А, аспартам. Бутилка кола в това време съдържа канцерогенни багрила, синтетични захари, които предизвикват затлъстяване. А цитрусовите питиета съдържат бромирано растително масло, което може да аргументи неплодородие и да наруши работата на щитовидната жлеза.

7. Бульони на кубчета

Вредни съставки: мононатриев глутамат. Глутаматът се употребява за изкуствено стимулиране на апетита, до момента в който синтетичните жълти багрила водят до хиперактивност и разсейват вниманието при децата.

8. Пържени артикули във фритюрник

Вредни съставки: хидрогенирано масло. Всичко пържено във фритюрник (картофи, калмари и др.) носят в допълнение тегло. Но това не е всичко: хидрогенираното масло, в което се пържат, може да провокира меланхолия и да способства за образуването на кръвни съсиреци в артериите.

9. Атлантическа сьомга

 Вреди от атлантическа сьомга

Вредни съставки: омега-6, Полихлорирани бифенили (ПХБ). Атлантическата сьомга е напълно отглеждана във ферми и съдържа рискови омега-6 мастни киселини, които предизвикват възпаления. В допълнение, тя е боядисана в розово благодарение на ПХБ – канцерогенни химикали, които са неразрешени още от 1979 г.

10. Студен чай - бутилиран

Вредни съставки: пропилен глекол алгинат (Е405). Този стабилизатор и емулгатор може да аргументи сърдечно-съдови и невротоксични болести.

11. Месни артикули

Вредна съставна част: нитрат, натрий. Нитратите пречат за асимилиране на захарта в организма, което може да докара до диабет. В допълнение - има нараснал риск от рак на щитовидната жлеза и червата. А натрият води до хипертония, което може да докара до сърдечно-съдови болести.

12. Мариновани краставици

Вредна съставна част: натриев бензоат, калиев бензоат. Експерименти демонстрират, че бензоатите в маринованите краставички по магазините вредят на митохондриите на нашите кафези, т.е. унищожават ДНК.

13. Боядисани портокали

Вредна съставна част: цитрусова багра. Портокалите, постоянно се оцветяват, с цел да наподобяват по-привлекателни, по-меки и по-оранжеви. Тези багрила могат да повредят хромозомите и да причинят рак.

14. Майонеза от комерсиалните обекти

 Вредни храни

Вредна съставна част: калиев сорбат. Калиевия сорбат в купешката майонеза е разпознат като канцероген, защото провокира разновидности в клетките на бозайниците.

15. Замразена риба и рибни артикули

Вредна съставна част: трет-бутилхидрохинон. Това е консервант, който във високи дози може да докара до рак на стомаха.

16. Дъвка

Вредна съставна част: бутиран хидроксианизол (Bha). ВНА се отделя в устата при дъвчене. Този консервант в огромни количества предотвратява съсирването на кръвта и води до напредък на ракови тумори. Забранен е в Англия, Япония и доста европейски страни.

17. Бяло брашно

Вредна съставна част: хлорен диоксид. Това избелващо средство в бялото брашно е канцерогенно.

18. Бутилирана вода

Вредна съставна част: бисфенол А. Бисфенол А се съдържа в пластмасовата бутилка и може да аргументи хормонален дисбаланс и напредък на гърдите при мъжете, както и рак, неплодородие.

19. Изкуствен шоколад

 Изкуственият шоколад и вредата от него

Вредна съставна част: полисорбат-60. Този емулгатор е изработен от царевица и палмово масло и в никакъв случай не се скапва. Проблемът е, че той постоянно съдържа 1.4-диоксан – вещество, което предизвиква рак при бозайниците.

Споделете тази публикация със лист на на-вредните храни с тези, които наблюдават здравето си!

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР