Дяволската кула: място обитавано от зъл дух, който убива хора

...
Дяволската кула: място обитавано от зъл дух, който убива хора
Коментари Харесай

Дяволската кула: място обитавано от зъл дух, който убива хора

Дяволската кула: място населявано от злобен дух, който убива хора … На Земята има доста мистериозни места, които притеглят освен любопитни туристи, само че и учени. Изследователите поставят всички старания да разгадаят тайните на природата, като употребяват модерни технологии, само че резултатът не постоянно е сполучлив. Има забележителности, за които се носят доста клюки и митове, и които провокират голям интерес измежду туристите. Едно от тези места е скално образувание с необикновена форма в щата Уайоминг, северозападната част на Съединени американски щати.



Мнозина я назовават ​​Дяволската кула. Именно този неповторим естествен феномен сложи откривателите в задънена улица, които дълги години не съумяват да намерят пояснение по какъв начин се е появила. Известно е единствено, че интервалът на формиране на голямата канара е десетки милиони години. Според легендите, това необичайно място е „ населявано от злобен дух, който убива хора “. Местните поданици описват, че когато изпада в гняв, духът бие мощно барабаните си, вследствие на което стартира гръмотевична стихия със светкавици и проливен дъжд. Всичко това постоянно провокира суматоха измежду жителите. Четете още: Страшният мост на самоубийците в Лос Анджелис, САЩ Има версия, че Кулата се е появила, когато „ 7 сестри, бягайки от гигантска мечка гризли, се изкачили на камък и почнали да се молят на Бог камъкът да порасне и да стане непревземаема висока планина, а браздите към кулата са следите от ноктите на дивия звяр. След този случай по този начин и не се завърнали вкъщи. Бог ги трансформирал в звезди, които от този момент осветяват небето с ярки отражения “.



Според уфолозите, тези места имат неприятна сила, която се отразява отрицателно на цялата околна среда. Натрупаните енергийни маси от време на време осветяват върха на скалата. Официалните научни данни демонстрират, че до момента учените не са намерили никакво пояснение за това събитие, само че излагат няколко версии. Според последните догатки на откривателите, Кулата е резултат от освобождението на магма на дъното на океана, която преди този момент е съществувала на това място. Поради внезапните промени в температурата тя замръзва, а след изгубването на резервоара се образуват ерозионни деформации от меки седиментни скали. Ветровете и преваляванията придават на този рид окончателната му форма. Но, на мнозина тази версия наподобява пресилена. Днес Дяволската кула е едно от най-популярните места измежду алпинистите. Годишно там вървят повече от 5 хиляди рискови катерачи, нетърпеливи да покорят върха й. А елементарните туристи посещават мястото, с цел да прегледат необикновената атракция с мистериозна сила. Истинската история на образуването на тази канара е незнайна, само че едно може да се каже сигурно, че това е неповторим естествен монумент с великански размери и необикновена външна форма.
Източник: zona666.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР