Дясноцентристката партия Независими гърци ще гласува в парламента против доверието

...
Дясноцентристката партия Независими гърци ще гласува в парламента против доверието
Коментари Харесай

Панос Каменос: Независими гърци ще гласуват против доверие в правителството

Дясноцентристката партия " Независими гърци " ще гласоподава в Народното събрание срещу доверието в държавното управление, съобщи в неделя на конференция водачът на тази партия Панос Каменос, заяви ТАСС. Преди това Каменос, който бе министър на защитата, се срещна с премиера Алексис Ципрас и го уведоми, че Независими гърци излизат от държавното управление.

Нашата партия реши да каже " не " на гласуването на доверие на държавното управление, сподели Каменос, напомня Българска телеграфна агенция.

По думите му въпреки да става дума за кабинет, който за пръв път се бореше с корупцията и даде вяра на гърците, в случай че " Независими гърци " гласоподават за доверие, това ще значи, че като че ли утвърждават съглашението със Скопие.

Ние ще продължим да изпълняваме мандата, който получихме от народа, акцентира Каменос и означи, че неговата партия желае да бъде извършен всеобщ референдум за съглашението със Скопие.

" Искам от премиера на Гърция да организира референдум за Преспанското съглашение дружно с изборите за Европарламент. Това не е съглашение, а капитулация ", подчертал Каменос.

Лидерът на " Независими гърци " е изрично срещу потреблението на думата " Македония " в наименованието на прилежащата страна. Той се базира на социологически изследвания, съгласно които 55-80 % от гърците не поддържат съглашението сред Атина и Скопие за смяната на името на някогашната югославска република в Северна Македония.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР