Дясноекстремистката групировка "Nordkreuz" - "Северен кръст", е планирала серия от

...
Дясноекстремистката групировка "Nordkreuz" - "Северен кръст", е планирала серия от
Коментари Харесай

Десни екстремисти планирали политически убийства в цяла Германия

Дясноекстремистката формация "Nordkreuz " - "Северен кръст ", е възнамерявала серия от политически убийства в цяла Германия, заяви медийната група Redaktionsnetzwerk Deutschland (RND).

Организацията, основана в Мекленбург-Предна Померания, е съставила лист от 25 хиляди евентуални жертви - политици, които дефинира като свои съперници.

Информацията е позована на протоколи от полицейски разпити, с които медийната група разполага.

Федералната прокуратура на Германия счита, че екстремистите са събирали данни освен за политици от Мекленбург-Предна Померания, само че и от други провинции.

Между август 2017 година и април 2018 година управляващите са иззели при обиски документи и електронни носители на информация, в които са открити имената и адресите на близо 25 хиляди съперници на организацията от цяла Германия, най-вече от левия набор.

По данни на RND, членовете на "Северен кръст " са събирали данните най-вече за политици с позитивно отношение към бежанците.

При разпитите един от арестуваните членове на организацията е признал, че членовете й са възнамерявали покушения против политически съперници.

Адвокатът Ян Хендрик - член на "Северен кръст ", е възнамерявал "в деня Хикс " да раздаде на сподвижниците си пропуски с печати на бундесвера, които биха им разрешили по най-бързия метод да дойдат на "необходимото място ".

Основателят на организацията Марко Г., който е под стража от предишния месец, е някогашен член на полицейско особено поделение. Според следствието, той и още трима души са откраднали муниции от запасите на полицията.

От август 2017 година против групировката се води следствие по съмнение за подготовка на терористичен акт.

В началото на юни Германия беше разтърсена от убийството на политика Валтер Любке, който изказваше поддръжка за бежанците. Смята се, че за него са отговори ксенофобски настроени екстремисти, припомня Дойче веле.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР