Двукратният световен шампион по плуване в ледени води Петър Стойчев

...
Двукратният световен шампион по плуване в ледени води Петър Стойчев
Коментари Харесай

Петър Стойчев с важно предложение за плуването в ледени води

Двукратният международен първенец по плуване в ледени води Петър Стойчев се завърна от работна среща на Изпълнителното бюро на Международната федерация по плуване в ледени води (IISA).

Събитието се организира в Лондон, като българинът показа пред сътрудниците си съответно предложение за спортистите, които ще вземат участие в интернационалните шампионати от календара на федерацията.

"Категоричен съм, че би трябвало да има неочакван допинг надзор освен по време на надпреварите, само че и отвън тях. Много е значимо да го въведем и се веселя, че съумях да убедя хората към мен по време на срещата в Лондон. Искаме чист спорт и това е един от методите да станем част от огромното семейство на Зимните олимпийски игри. Трябва да вървим напред и да съблюдаваме всички правила като на другите федерации. Мен са ме проверявали за допинг несъмнено над 100 пъти. Идвали са у дома когато и да е на денонощието. Даваш проба и това е.

В днешно време може по този начин да направиш, че на обещано съревнование да си с негативен резултат, само че отново да си взимал нещо неразрешено. Но в случай че има неочакван надзор, няма по какъв начин да излъжеш системата. Това желая да го създадем и при нас в леденото плуване. Бях направил доста сериозен писмен разбор на предлагането ми подсилен с обстоятелства и го показах. На идния ни Конгрес на IISA ще бъде като точка за гласоподаване на делегатите ", съобщи Петър Стойчев.

На форума за идващ хазаин на Световното състезание по ледено плуване беше определен полския град Катовице. Шампионатът ще бъде през февруари 2021 година. Междувременно, не престават заниманията на Българския червен кръст на актуализирания външен басейн " Спартак ", като в някои от тренировките във водата влиза и Стойчев.

"Правим всичко това, с цел да научим повече хора да плуват безвредно в басейни, реки, езера, морета и така нататък Подготвят се фрагменти за спасители и съвсем всеки ден имаме часове на открития басейн с БЧК. Въпреки че съм се потвърдил в плуването, в никакъв случай се съм се мислел за нещо по-различно от другите хора и аз влизам да упражнявам наедно с тях.

Научих доста тънкости за помощ на човек в неволя. Дано не ми се постанова да ги ползвам, само че е добре да се знаят, тъй като може да се наложи, тъкмо когато не очакваш. Виждам, че и на посетителите на басейна им е занимателно да гледат по какъв начин се вършат нещата професионално от експерти. Радвам се,че предстоят топли дни и всеки, който пожелае, може да пристигна на басейн "Спартак " да тренира или да се забавлява през летния сезон. Огромен интерес има към кулата за скокове и обмисляме да създадем скоро съревнование за фенове ", сподели Стойчев.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР