Двукратният световен шампион Макс Верстапен започна предсезонната подготовка във Формула

...
Двукратният световен шампион Макс Верстапен започна предсезонната подготовка във Формула
Коментари Харесай

Верстапен най-бърз в първата сутрин на теста в Бахрейн

Двукратният международен първенец Макс Верстапен стартира предсезонната подготовка във Формула 1 за 2023 година с най-хубавото време в първата заран на тестванията в Бахрейн.

Нидерландецът съумя да реализира време от 1:32.959 в границите на последните 40 минути на сесията с гумите С3, като той единствен съумя да слезе под 1:33 за обиколка в границите на първите 4 часа и 15 минути за подготовка. Второ време с пасив от 0.294 секунди даде Карлос Сайнц от Ферари, който още веднъж употребява С3 в своя рекорден тур. Испанецът обаче записва своето топ време близо два часа преди Верстапен.

Тройката в края на първата заран на тестванията в Бахрейн добави Алекс Албон, който изостана с 0.712 от първия, макар че употребява допустимо най-меките гуми на Пирели, а точно С5. Тайландецът обаче оглави класацията за най-вече обиколки в хода на сесията, откакто той направи 74 тура на „ Сахир “.

Освен него границата от 70 обиколки минаха още Сайнц и Верстапен, които приключиха с респективно със 72 и 71. Най-нисък километраж навъртя тестовият водач на Астън Мартин Фелипе Другович, който приключи сесията с 40 тура на своята сметка.

Бразилецът бе и повода за единствения червен байрак в хода на сесията, откакто той спря на изхода от четвъртия завой още в самото начало на теста. След това той загуби близо час до момента в който механиците му отстранят електрическия проблем в неговия AMR23, само че съумя да се върне на трасето и да продължи с програмата си.

В хода на първата заран на единствения предсезонен тест във Формула 1 множеството отбори се концентрираха върху събирането на данни за работата на тяхната аеродинамика и сравняваха дали тя се показва съгласно упованията на дизайнерите. Единствено екипите на Ред Бул, Ферари и Уилямс направиха и малко по-бързи турове.

Първият ден на единствения предсезонен тест във Формула 1 за 2023 година продължава следобяд с нови 4:15 часа за подготовка, които ще приключат в 18:30 часа българско време. След късата обедна отмора Шарл Леклер (Ферари), Люис Хамилтън (Мерцедес), Естебан Окон (Алпин), Ландо Норис (Макларън), Валтери Ботас (Алфа Ромео), Фернандо Алонсо (Астън Мартин), Кевин Магнусен (Хаас), Ник де Врийс (Алфа Таури) и Логан Сарджънт (Уилямс) ще стартират своята предсезонна подготовка, заменяйки своите съотборници. От водачите, които караха сутринта единствен Верстапен ще остане зад кормилото на болида на своя екип и за следобедната сесия.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР