Двукратната световна шампионка в скока на дължина в зала Ивана

...
Двукратната световна шампионка в скока на дължина в зала Ивана
Коментари Харесай

Вулета обяви края на състезателната си кариера

Двукратната международна шампионка в скока на дължина в зала Ивана Вулета разгласи края на спортната си кариера. 32-годишната сръбкиня, която има и бронзов олимпийски орден от Рио 2016, приключи седма във финала на международното в Юджийн с 6.84 метра (2.1 м/сек) и не съумя да прибави трети орден от международни шампионати навън към сбирката си с оценки. Тя има два бронзови медала от тези шампионати от Москва 2013 и Пекин 2015.

“Дълга история в резюме. Това е краят. Не знам какъв брой би трябвало да чуят това, само че..

Преследвайки резултати, толкоз доста неща излизат от радара ви. Не одобрявам обстоятелството, че с наведена глава би трябвало да напускате, обезпокоени от мненията и мненията на другите, като забравяте, че единственото значимо нещо са напъните, вашият път и вашата битка. Безспорно завършвам дългата си кариера, приемайки всички положителни и неприятни дни и не схващам този ден като неуспех, тъй като не е, а като мъж, горчиво усещане основават сложните диалози с девойки, с които скачам с години, всички сълзи, нахални думи и прегръдките, които споделяме с Крис, тъй като не можеш да покажеш, че това те разрушава въпреки всичко. Защото нямаш право да имаш неприятен ден, нямаш право да спираш, не можеш да бъдеш слаб.

Опитвам се обаче да ги предизвиквам, че спортът е доста повече от медали, най-малко частично в моя образец, доколкото мога. Някои се обаждат, с цел да усетят сладостта на същото, други в никакъв случай, само че залогът е еднакъв - дават всичко, което имат. Вашето време, вашето здраве, физическо и психическо, безкомпромисна жертва, последваща вашите фантазии. Това е просто още един от тези дни, които ще преминат като всеки друг”, написа Вулета в страницата си във “Фейсбук”.



Сръбкинята е една от най-обичаните атлетки в бранша за скок на дължина през годините.

През зимата на 2016 година приключва втора на планетарния конгрес в Портланд, а лятото печели европейската купа в Амстердам и е трета на Олимпиадата в Рио де Жанейро. През 2017 година печели европейската купа в зала в Белград пред родна аудитория с нов народен връх от 7.24 метра.

2018 година още веднъж е “златна” за Вулета, която печели първата си международна купа в зала в Бирмингам. На идната година златото е на континенталния конгрес под покрив в Глазгоу, което е трето следващо за нея от тези шампионати.
Тази година Вулета още веднъж победи на огромен конгрес пред родна аудитория, извоювайки международната купа в зала в Белград. Тя има и три диамантени трофея в сбирката си - през 2016, 2017 и 2021 година
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР