Двукратната олимпийска шампионка Кастер Семеня категорично отказва да приема медикаменти

...
Двукратната олимпийска шампионка Кастер Семеня категорично отказва да приема медикаменти
Коментари Харесай

Семеня: Няма да взимам лекарства за подтискане на хормони

Двукратната олимпийска шампионка Кастер Семеня изрично отхвърля да приема лекарства за подтискане на хормоните, което се изисква от правилника на ИААФ.

Южноафриканката разгласи това след безапелационната си победа на 800 метра в първия кръг от Диамантената лига в Доха. Нейното тичане се очакваше с огромен интерес поради обстоятелството, че 24 часа по-рано Спортният трибунал застана на страната на IAAF за опазване на рестриктивните мерки във връзка с равнищата на тестостерон при дамите, които вземат участие в бягания от 400 метра до една миля. Това слага под въпрос бъдещите изяви на Семеня в обичаната ѝ дисциплинираност и даже на пистата като цяло.

28-годишната състезателка обаче разсея тези терзания. "Бъдещето на Кастер Семеня е на 800 метра, благодаря. "

Пред нея следва обжалване на решението на Арбитражния съд. Другата алтернатива е бъдещо присъединяване на по-дълги дистанции, нещо, което бе подсилено от купата ѝ на 5000 метра в шампионата на Южна Африка. Семеня обаче посочи, че това присъединяване просто е било част от подготовката ѝ за 800 метра. Тя отговори и с "разбира се " на въпрос, дали счита да взе участие на Световното състезание.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР