Двудневната среща на върха на НАТО започна във вторник със

...
Двудневната среща на върха на НАТО започна във вторник със
Коментари Харесай

Двудневната среща на върха на НАТО във Вилнюс започна

Двудневната среща на върха на НАТО стартира във вторник със събиране на държавни и държавни ръководители за среща на Северноатлантическия съвет в литовската столица Вилнюс.​​​​​​​

Във встъпителните си думи генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг приветства Финландия - страната, която участва на двудневната среща на върха на НАТО за първи път като член - и Швеция, която той разказа като предстоящ член на 31-членния боен съюз. Също по този начин, той даде обещание, че  " съдружниците ще изпратят ясно и позитивно обръщение по отношение на пътя напред към участие на Украйна. "

Столтенберг съобщи, че участието на Швеция е положително за целия Алианс и за Балтийския район, който е изправен пред съветската експанзия. Той добави, че НАТО ще продължи да дава военна поддръжка на Украйна, с цел да се опълчи на съветската окупация и да освободи повече земя.

Генералният секретар на НАТО предложи пакет от три детайла , с цел да приближи Украйна до НАТО, в това число повече практическа поддръжка, многогодишна стратегия за оперативна съгласуемост и унищожаване на условието за План за деяние за участие. Той чака съдружниците да се спогодят по този пакет по-късно през днешния ден.

" Имаме учредителната среща на следващия ден с президента Зеленски и по-късно ще премахнем условието за План за деяние за участие. Това ще трансформира процеса на участие на Украйна от двуетапен в едноетапен . Така че всичко това ще изпрати позитивно и мощно обръщение. "

Столтенберг осъди нуклеарната изразителност на Русия и съобщи , че НАТО следи от близко съветското разрастване на нуклеарни оръжия в Беларус и Запорожие. Той даде обещание, че НАТО ще подсигурява, че е готово да пази всеки съдружник от всяка евентуална опасност.

Столтенберг приветства също по този начин присъединяване на индо-тихоокеанските сътрудници на НАТО - Австралия, Нова Зеландия, Южна Корея и Япония - на тази среща на върха. Според него, това демонстрира, че сигурността е световна, а не районна.
 Зеленски: Би било неуместно, в случай че НАТО не дефинира период за присъединението на Украйна
Зеленски: Би било неуместно, в случай че НАТО не дефинира период за присъединението на Украйна

Източници споделят че тази действителност е съвсем дефинитивна и че Украйна би трябвало да я приеме
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР