Двойно повече ще се мият улиците на София през 2019

...
Двойно повече ще се мият улиците на София през 2019
Коментари Харесай

СОС решава днес: Мият улиците на София два пъти повече догодина

Двойно повече ще се мият улиците на София през 2019 година Тези, по които се движи градски превоз, ще се метат единствено от машини, които ще чистят по-често и тротоарите и велоалеите.

Това планува план-сметката за чистотата в столицата, която би трябвало да гласоподава СОС на съвещанието си през днешния ден. Парите надвишават 200 млн. лв., а такса боклук няма да се усилва.

За сметосъбиране и сметоизвозване следващата година са планувани 63 млн. лева С 1,5 млн. лева повече са отделени за събиране на едрогабаритни боклуци, като задачата е да се понижи нерегламентираното им изгаряне и завърсяване на въздуха. Със 7,6 млн. лева повече се плануват за поддръжка на чистотата на публичните пространства. С 2,3 млн. лева повече ще са и средствата за поддръжка на междублоковите пространства. 

С 1 млн. лева повече общината ще заплаща за депониране на боклуци, въпреки да не се планува нарастване на количеството. Причината за покачването на средствата е нарастването на таксата, която кметството дължи за всеки звук депониран боклук. С 1,5 млн. лева повече ще разполага и Столичният инспекторат, с цел да усили контрола над дейностите.

Размерът на такса боклук остава 1,6 промила за жителите и 10 промила за бизнеса.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР