Двойно поскъпване на цената за принудително преместване на автомобил в

...
Двойно поскъпване на цената за принудително преместване на автомобил в
Коментари Харесай

СОС на крачка да приеме двойното поскъпване на вдигането на кола с "паяк"


Двойно повишаване на цената за наложително пренасяне на автомобил в София следва да утвърди Столичният общински съвет (СОС) на утрешното си съвещание.

Това се показва в отчет с вносител общинският консултант Карлос Контрера, оповестен на уеб страницата на СОС.

В момента цената за наложително пренасяне на автомобил в столицата коства 60 лв.. Контрера предлага тя да стане 120 лева с главен претекст, че тя не е обновена от 2012 година

" Цената не е променяна повече от 10 години и би трябвало да бъде обновена според разноските, правени по отношение на преместването на транспортното средство ", е записано в отчета до СОС, написа Българска телеграфна агенция.

Основният целен резултат с актуализацията на цената за наложително пренасяне на МПС, паркирало в нарушаване на Закона за придвижване по пътищата, не е акумулирането на повече средства, а възпиращ резултат за нарушителите от по-високите разноски за освобождение на автомобила, показва вносителят. За съпоставяне в Белград се заплаща от 51 до 380 евро според от типа на транспортното средство, в Букурещ - 105 евро, Любляна - 100 евро, Будапеща - 55 евро, Прага - 77 евро, Скопие от 40 до 56 евро.

От ЦГМ са пресметнали, че цената на разноските при наложително пренасяне на един автомобил е 126,54 лв.. При приемането на новата цена прогнозните спомагателни разноски ще бъдат 2,1 млн. лева повече по отношение на събраните сега при същия размер наложително преместени коли.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР