Двойката е обвинена, че е разузнавала потенциални цели, включително американски

...
Двойката е обвинена, че е разузнавала потенциални цели, включително американски
Коментари Харесай

Германия арестува двама мъже, обвинени в шпионаж в полза на Русия

Двойката е упрекната, че е разузнавала евентуални цели, в това число американски военни уреди, основани в Германия. Основният обвинен, Дитер С, е обвинен в редица закононарушения. Сред тях са планиране на детонация, палеж и поддържане на контакти с съветското разузнаване. Той е упрекнат и в това, че в интервала 2014-2016 година се е сражавал за съветска марионетна въоръжена мощ в окупираната Източна Украйна, осведоми Би Би Си.

Вторият обвинен, разпознат като Александър Й, е упрекнат, че от предишния месец насам му е помагал да разпознава евентуални цели за нахлуване. Той трябваше да се яви в съда в четвъртък.

Германия е вторият по величина донор на военна помощ за Украйна след Съединени американски щати, като е отделила към 28 милиарда евро (24 милиарда паунда) от началото на пълномащабната инвазия на Русия през февруари 2022 година

 

Според прокуратурата Дитер С. е упрекнат, че от октомври предходната година е обсъждал с съветския си контакт евентуални саботажни интервенции в Германия, с цел да подкопае поддръжката му за Украйна.
Те показват подготовката на набези с експлозиви и палежи, изключително на военна и индустриална инфраструктура. Твърди се, че Дитер С е разузнавал евентуални цели, в това число военни обекти на Съединени американски щати, като е правил фотоси и видеоклипове и е предавал информацията на съветския си контакт.

Според уеб страницата на " Шпигел " е бил шпиониран обект на американската войска в Графенвьор в Бавария. Миналата година Съединени американски щати са изпратили в Бавария десетки бойни танкове " Ейбрамс ", на които украинските бойци са се обучавали в Графенвьор и в друга база в Хоенфелс, преди танковете да бъдат изпратени на фронтовата линия в Украйна.

 

Германският министър на правораздаването Марко Бушман съобщи пред немската осведомителна организация ДПА, че двата ареста са " още един забележителен триумф на следствието " в битката против диверсионните и шпионските мрежи на съветския президент Владимир Путин.

 

Вицеканцлерът Роберт Хабек, който сега е на необявено посещаване в Киев, съобщи в четвъртък, че е там " в миг, когато Украйна се нуждае от цялата допустима поддръжка в битката си за независимост ".

Правителството в Берлин е основател на проект за подкрепяне на укрепването на въздушната защита на Украйна. В сряда канцлерът Олаф Шолц съобщи, че страните от Европейски Съюз би трябвало да се опитат да оказват помощ на Украйна с спомагателни системи за противовъздушна защита, изключително със системите " Пейтриът ". Германия към този момент е изпратила на Украйна две системи за противовъздушна защита Patriot и е дала обещание трета.

Двата ареста в Бавария последваха няколко други каузи за шпионаж с висок публичен интерес.

 

Превод и редакция ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР