Дворцов преврат в Кремъл може да се случи тихо и

...
Дворцов преврат в Кремъл може да се случи тихо и
Коментари Харесай

Шефът на ГУРМО: В Русия се готви дворцов преврат, обсъждат наследник на Путин

Дворцов прелом в Кремъл може да се случи безшумно и незабелязано. В този случай на всички просто ще бъде казано, че някой е умрял по избрани аргументи, а някой различен е бил задържан. Върхушката в Русия към този момент обмисля кандидатурите на наследниците на Владимир Путин. Това съобщи началникът на Главното ръководство по разузнаването на Министерството на защитата ген. Кирил Буданов.
 
В изявление за РБК-Украйна той съобщи, че кремълските " елити " изследват въпроса за възможна промяна на властта в Русия повече от година при положение на проваляне на Москва във войната й против Украйна, само че " към този момент не могат да намерят решение ".
 
Според ръководителя на Главното разследващо ръководство в Руската федерация може да се случи и дворцов прелом, само че хората няма да видят всички събития. " Това е напълно друг въпрос за нас. Може ли да има " дворцов " протест? Може. Но няма да го видите ", изясни Буданов и добави, че в тази ситуация ще разгласят гибелта на някого от инфаркт или ареста на тези, за които се твърди, че са работили примерно за английско разузнаване. 
 
" Всичко това към този момент се е случвало. По време на Ливонската война доста от тях (тогавашните съветски властници, бел. ред.) са екзекутирани като сътрудници на ливонската страна. Това продължава още от Средновековието ", напомни той.
Според шефа на украинското военно разузнаване протестът против Путин ще бъде незабележим. Обмислят се претенденти за мястото му, само че Буданов не ги назова.
 
" Нека просто симулираме събитията с вас. Например, ще се появи известие: " Траур, умря в съня си от сърдечен удар ". И толкоз! " Кралят е мъртъв. Да живее кралят! ", акцентира Кирил Буданов.
 
Буданов съобщи, че възвръщането под украински надзор на териториите в Украйна, които в този момент са окупирани от съветските сили, е изцяло допустимо до края на годината. Лидерът на украинското разузнаване изключи разновидността за нуклеарен отговор от Русия, когато украинските сили влязат в окупирания през 2014 година полуостров Крим.
 
" Войната може да бъде извоювана единствено посредством възобновяване на границите от 1991 година, когато Украйна разгласи самостоятелност след разпадането на Съюз на съветските социалистически републики ", добави Буданов. Той е на мнение, че Украйна ще си възвърне забележителна част от окупираните от Русия терироии по време на предстоящата пролетна контраатака на украинските сили.
 
Буданов обаче не посочи по кое време ще стартира интервенцията. Като употребява футболна метафора, ръководителят на украинското разузнаване съобщи, че войната доближава към " края на мача " и че не може да предскаже ще има или не " в допълнение време, или пък - пердашене на дузпи ".
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР