Движението за права и свободи ще издигне свой кандидат за

...
Движението за права и свободи ще издигне свой кандидат за
Коментари Харесай

Карадайъ в Брюксел: Активисти на ДПС бяха следени

Движението за права и свободи ще издигне собствен претендент за президент, удостовери в Брюксел ръководителят на партията Мустафа Карадайъ, който е на посещаване в Нидерланция и Белгия. Той даде изявление за Българска национална телевизия и БНР.

Движение за права и свободи удостовери, че няма да поддържа настоящия президент Румен Радев за втори мандат, тъй като е разединител и нарушава конституцията, безапелационен бе Карадайъ. Партията е приела критерии и процедури за номиниране на личен претендент. Крайният период за подаване на номинациите е 3 октомври.



" На 4 октомври би трябвало да получим всички документи в централата и след 5 октомври ще стартираме да работим по тази тематика и ще вземем съответните решения в законоустановените периоди ", сподели водачът на Движение за права и свободи.



Карадайъ е срещнал представители на евроинституциите с полицейщината и репресиите по време на предизборната акция за вота на 11 юли. Според него, под претекста да бъде бъде преборен купеният избор, е бил оказан напън на ромите. Едва 5-6 % от тях са дали своят вот през юли, до момента в който на изборите през април са дали своят вот 50-60 %.

" Под благовидната завеса " битка с купения избор ". Борбата с купения избор и върховенството на правото не може да бъде за сметка на нарушаването на гражданските права! От друга страна, имаше нарушение и на човешки права, и на политически права! Говоря за деятели на Движение за права и свободи, които бяха следени; деятели и ръководители на партията, които бяха принуждавани да подписват протоколи, че няма да раздават рекламни материали и няма да организират обучителна акция по какъв начин да гласоподават жителите машинно, а се прилагаше за първи път машинно гласоподаване. Бяха следени, бяха претърсвани на улицата... ", съобщи Мустафа Карадайъ.

Лидерът на Движение за права и свободи показа в институциите в Брюксел позицията на партията, че американските наказания по закона " Магнитски ", наложени на някогашния народен представител от Държавно стопанско предприятие Делян Пеевски, не се основават на съответни обстоятелства, а са проведени от избрана група.

" В Брюксел ми споделиха, че с удивление схващат прецедента, че за първи път на територията на Европейски Съюз, в България, се ползват наказания на трети страни в границите на Европейски Съюз, като има правилник за това, че екстериториално наказания не могат да се ползват ", сподели водачът на Движение за права и свободи. И добави, че " Обнови Европа " е приела позицията на Движение за права и свободи:

" За екстериториалното използване на " Магнитски " на територията на Европейски Съюз, еднопосочно се приема, че това е нарушаване на европейски регламенти, а от наша страна ние потвърдихме, че това е в нарушаване и на Конституцията, и на законите на Република България ".

" Борба с корупцията би трябвало да се води и ние безусловно изрично сме на тази позиция. Но, паралелно с това, битката с корупцията не може да се води с противозаконни и противоконституционни способи! Но по кое време има корупция? Когато има открити обстоятелства от съда ", безапелационен бе Мустафа Карадайъ. Той съобщи, че " зад глобите стои кръгът " Капитал " - медийният монополист на мейнстрийма, построил обществения облик на Бойко Борисов през 2007-2009 година, а в този момент - и на Кирил Петков, който още не е показал безапелационно доказателство, че няма друго поданство и е станал министър в нарушаване на Конституцията и на Асен Василев, който сформира черни описи нелегално в България ".

" Говоря за групата " Капитал " с представител Иво Прокопиев. Тази проведена олигархично-медийно-НПО-група в България доста е ясно по какъв начин работи в последните години против Движението за права и свободи. Аз съм безапелационен, че господин Пеевски, в случай че не беше другар на Движение за права и свободи, нямаше да има този построен облик ", разяснява още Карадайъ.

Лидерът на Движение за права и свободи е водил диалози и за Плана за резистентност и развиване, който България към момента не е предала в Европейската комисия

" Някои страни стигнаха до 20 и над 20% на реализация на своите проекти, до момента в който в България още не сме си подали фиша ", сподели Мустафа Карадайъ.

Лидерът на Движение за права и свободи заяви, че ръководителят на правната комисия в Екологичен потенциал е изявил предпочитание делегация от Европарламента да пристигна в София, с цел да следи изборите през ноември.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР