Движението за права и свободи обяви, че очаква факти и

...
Движението за права и свободи обяви, че очаква факти и
Коментари Харесай

ДПС очаква доказателства от САЩ, дотогава движението остава солидарно с Пеевски

Движението за права и свободи разгласи, че чака обстоятелства и доказателства, стимулирали решението на Службата за надзор на задграничните активи за санкциониране на български жители. Дотогава Движение за права и свободи остава солидарно с персоналната позиция на Делян Пеевски, обявиха от партията в позиция, публикувана до медиите.

Движение за права и свободи има вяра, че корупцията отслабва върховенството на закона, нанася вреди на стопанската система и икономическия напредък, подкопава демократичните институции, задълбочава спорове и лишава почтени жители от съществени човешки права:

"Твърди се, че „ Делян Славчев Пеевски („ Пеевски “) е олигарх, който преди този момент е бил български депутат и медиен магнат и регулярно е взел участие в корупция, като си е служил с търговия с въздействие и подкупи, с цел да се отбрани от публичен надзор и с цел да упражнява надзор върху основни институции и браншове в българското общество. През септември 2019 година Пеевски е работил интензивно за оказването на негативно влияние върху политическия развой в България по време на локалните избори на 27 октомври 2019 година Пеевски се е договарял с политици да им обезпечи политическа поддръжка и позитивно медийно отразяване в подмяна на отбрана от наказателно следствие ".

„ Корупция по смисъла на този закон е налице, когато вследствие на заеманата висша обществена служба лицето злоупотребява с власт, нарушава или не извършва служебни отговорности за директно или индиректно добиване на неследваща се материална или нематериална полза за себе си или за други лица. “ (Чл. 3, алинея 1 от ЗПКОНПИ), пишат от партията и акцентират:

"Напомняме, че господин Делян Пеевски не е заемал висша обществена служба от 2009 година до в този момент, като се изключи че е бил депутат от Движение за права и свободи ".
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР