Движението за права и свободи (ДПС) възнамерява да изпрати сигнал

...
Движението за права и свободи (ДПС) възнамерява да изпрати сигнал
Коментари Харесай

ДПС дава Асен Василев на прокуратурата заради проверката на Пеевски

Движението за права и свободи (ДПС) има намерение да изпрати сигнал към прокуратурата против вицепремиера и финансов министър Асен Василев поради назначените от него спомагателни инспекции по проверката на депутата от Движение за права и свободи и глобен за корупция по закона "Магнитски " Делян Пеевски, разгласи ръководителят на Държавно стопанско предприятие Мустафа Карадайъ в коридорите на Народното събрание.

Той дефинира дейностите на Василев като "политически репресии и опит за разпра с политически съперници ". По думите му моделът бил "някой на някого нещо си бил споделил някъде към селската чешма ", след което, казаното се довеждало до знанията на министър Асен Василев, който поема задължения и дава обещание да прави непозволени дейности, съобщи Дневник.

"Важното е проверките да бъдат непрестанни и безкрайни без значение от законовата основа. Затова взехме решение, че тъкмо тези дейности на министър Асен Василев ще ги дадем на прокуратурата ", съобщи Карадйъ.

По-рано през днешния ден от Министерството на финансите в отговор на въпроси "Дневник " потвърдиха, че финансовият министър Асен Василев е назначил спомагателни инспекции по проверката на депутата от Движение за права и свободи и глобен за корупция по закона "Магнитски " Делян Пеевски.

Те са свързани и със сигнал на гражданско съдружие "Боец ", чийто представители на осми февруари са се срещнали с Василев. За срещата те оповестиха през фейсбук страницата си, а мотив за нея е била завършената преди дни "злополучна проверка " (по думите им) на Пеевски. След диалога те оповестиха, че вицепремиерът е поел ангажимент да има нови проверки, в това число и като физическо лице, на Делян Пеевски.

Неотдавна от сдружението оповестиха, че по техен сигнал за къщата в Барселона (случаят прочут като "Барселонагейт ") са получили отговор от Националната организация по приходите (НАП), в който изненадващо се е появила и информация за проверка на депутата от Движение за права и свободи, който до момента не беше обвързван с тази тематика. От отговора на организацията се схваща, че за 2020 година няма данни Пеевски да има данъчни отговорности.

Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР