Движението в района на автогара Родопи беше спряно днес малко

...
Движението в района на автогара Родопи беше спряно днес малко
Коментари Харесай

Заради пробива: Затвориха достъпа на коли до автогара „Родоп...

Движението в региона на автогара „ Родопи ” беше спряно през днешния ден малко преди обяд поради построяването на пробива под жп ареала до Централна гара. Служители на фирмата-изпълнител „ Трейс Груп Холд ” инсталираха пътните знаци под надзора на моторизирани пътни служители на реда. 



Ул. „ Димитър Талев ” е затворена при кръстовището с бул. „ Акад. Петър Динеков ”, като освен това целият трафик се пренасочва около някогашните хали и пресечката на „ Димитър Талев ” с бул. „ Македония ”. От бул. „ Македония ” може да се стигне до паркинга на „ Билла ”, което значи, че няма да има спънки за извършване на покупки в хипермаркета. На изхода колите отново завиват по бул. „ Македония, тъй като ул. „ Кукуш ” в посока автогара „ Родопи ” е затворена, като е оставен един сектор за зареждането на „ Билла ”.



Достъп до автогара „ Родопи ” е обезпечен по ул. „ Димитър Талев ” единствено  за рейсовете, коли на сервизите, които се намират в съседство, и коли на клиника „ Ню Лайф ”, изясни ръководителят на обекта Слави Лисов. Представител на компанията ще управлява прекосяването. 

За пешеходците, които идват от бул. „ Македония ” към автогарата, е обезпечен обходен път през стадиона. От южния тротоар против „ Билла ” е насипана пръст и от двете й страни е направена ограда, през която хората минават като в кулоар. Другият път за пешеходците е около тото пункта на ул. „ Димитър Талев ” през паркинга на автогарата. 



Сградите на казиното и „ Всичко за 1 лев ” на ул. „ Димитър Талев ” са съборени поради бъдещия пробив. Строителите към този момент стигнаха до ъгъла на ул. „ Кукуш ” и „ Димитър Талев ” и ще продължат да строят пътя до пресечката с бул. „ Акад. Петър Динеков ” до някогашните хали. Подходите към пробива под жл линията са необятни близо 20 метра. 



Едновременно се работи от северната страна на гарата в терена, който беше даден на концесия на Миролюб Столарски. Строителните работи на бул. „ Христо Ботев ” ще стартират март-април, или съвсем с една година забавяне от авансово разяснения график. Причината за забавянето е, че изпълнителите бяха принудени да чакат министерството на превоза да приключи концесията. 



По контракт с НКЖИ пробивът до Централна гара би трябвало да е приключен в края на 2023 година, само че поради закъснението евентуално ще се отсрочи за 2024 година Причините не зависят от нас, подчертаха строителите.  

Пътните връзки с ул. „ Кукуш ” и на ул. „ Димитър Талев ” с непосредствено прекосяване на бул. „ Македония ” са ангажимент на Община Пловдив.







Снимки от Наташа Манева

 

 

 

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР