Движението по всички основни направления в Пловдивска област се осъществява

...
Движението по всички основни направления в Пловдивска област се осъществява
Коментари Харесай

Сняг вали в областите Пловдив, Велико Търново, Габрово и Благоевград

Движението по всички съществени посоки в Пловдивска област се реализира с естествена активност и без усложнения, заяви за „ Фокус “ дежурният в Областно пътно ръководство.

Интензивен е трафикът по сектора на автомагистрала „ Тракия “. Пътищата на територията на региона са мокри и хлъзгави, в планински региони – обработени против замръзване. Навсякъде видимостта е добра. Призовават се водачите да карат с нараснало внимание и съобразена скорост, с цел да не се основават предпоставки за възникването на пътнотранспортни катастрофи.

Сняг вали в региона на прохода Троян – Кърнаре, Студенец и Паничково. В останалите региони преваляванията са от дъжд. Повишена заплаха от образуването на свлачища има по направленията Асеновград – Смолян и Кричим – Девин. Остава неразрешено прекосяването на всички МПС по пътя Белица – Загражден – Давидково, в сектора от км 13 до км 18, заради компрометирана настилка. Ограничено е придвижването на МПС над 12 тона през прохода Троян – Кърнаре, също по пътищата Югово – Лъки – Здравец, в правата град Лъки – пътно кръстовище за хижа " Момчил левент " и Поповица – Болярци.

Движението по главните пътни артерии в град Пловдив също се прави обикновено и без усложнения. Не се следи скупчване на коли по основните булеварди и по входно-изходните артерии. В града вали слаб дъжд, пътните настилки са мокри и хлъзгави.

Слаб сняг вали във Велико Търново. Пътните настилки са мокри. Времето е облачно. Температурата на въздуха е 3 градуса.

Натоварено е придвижването в центъра на града на кръстовището пред Съдебната палата и пред постройката на Пощата. По-засилено придвижване се следи и по бул. „ България “ и ул. „ Никола Габровски “, пътен възел „ Качица “ и ул. „ Магистрална “.

Светофарната уредба под НВУ „ Васил Левски “ не работи. Движението се контролира с пътни знаци. Добри са изискванията за пътешестване на територията на региона. Отворен за придвижване на всички транспортни средства е Проходът на Републиката.

Не се позволява прекосяване на товарни коли над 10 тона през прохода Твърдица – Елена.

До 100 метра е понижена видимостта в региона на прохода Шипка. Това споделиха от Областно пътно ръководство – Габрово. На прохода вали сняг. Пътните настилки са мокри и хлъзгави. Времето е облачно. Температурата на въздуха е минус 1°.

На прохода Шипка е в действие ограничаване за МПС за транспорт на товари над 12 тона и ремаркета и полуремаркета с маса над 10 тона. До 31 март 2018 година придвижването по път Габрово – връх Шипка би трябвало да се реализира с нараснало внимание, заради пропаднал сектор. Поставена е нужната сигнализация.

На пътя с. Кормянско – с. Малък Вършец при км 10+080 има ограничен сектор при мост над р. Крапец. Сигнализиран е с пътен знак В15 „ Забранено влизането на пътни транспортни средства с широчина, в това число на товара, по-голяма от 3,30 м ”. Обходният маршрут за МПС над 3,30 м е по път Граница Ловеч – Кормянско – Малък Вършец при км 46+800 по общински път до III-403 в с. Малък Вършец. Ограничено е придвижването за коли над 10 тона по път Крамолин – Велико Търново.

Забраната е въведена за правата от км 22 до км 28. Причината е понижен габарит на пътното платно. Срокът за осъществяване на ремонтните действия е до 30 юни 2018 година На път Велико Търново – Дряново – Габрово – Стара Загора, съвпадащ с ул. “Малина “ в град Габрово, придвижването е лимитирано заради осъществяване на строителни действия. Отбивен маршрут за квартал Чехлевци е по път III-5004 – път II-44 – път III-4404. Поставена е нужната сигнализация. Срокът за привършване на дейностите е до 31 август 2018 година.

Сняг вали и в региона на Разлог, пътните настилки са мокри и хлъзгави, оповестиха от Областно пътно ръководство – Благоевград.

През нощта няма регистрирани тежки пътни произшествия. В област Благоевград няма нововъведени ограничавания за придвижването на леки и товарни коли. Повишена заплаха от падащи камъни има в региона на Кресненското дефиле и по второразреден път-19 Симитли – Гоце Делчев.

По данни от Главна дирекция „ Гранична полиция “ на всички гранични пунктове на българо-гръцката граница трафикът е естествен.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР