Движението на хората около църквите трябва да е еднопосочно и

...
Движението на хората около църквите трябва да е еднопосочно и
Коментари Харесай

В църквите – на два метра един от друг

Движението на хората към църквите би трябвало да е еднопосочно и при строга отдалеченост. В храмовете ще се позволяват хора единствено когато не се основава риск от разпростванение на болестта от ковид. Това изясни основният секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Ивайло Иванов на брифинг в Министерски съвет. Указанията на Националния действен щаб за отдалеченост са 2 метра разстояние. Полицаите ще наблюдават то да се съблюдава пред храмовете.

Православните храмове в България са към 4000. Разговаряме с Българската православна черква за организацията по управление на достъпа до храмовете, сподели Иванов. Той акцентира, че постоянно чиновниците на Министерство на вътрешните работи са избягвали да влизат в храмовете. " На доста малко места си го разрешаваме. Не мисля, че мястото на чиновниците на Министерство на вътрешните работи е вътре в храмовете, още повече, в случай че са униформени. Точно това се беседва с представителите на БПЦ по места да бъде основана такава организация да бъде следен достъпът до храма. Имаме уверението, че множеството литургии ще се изнасят на открито навън, където заплахата от разпространение на болест е по-малко, в сравнение с в закрито. Въпреки това, когато има влизане, ще се стремим да бъде основана такава организация, че хората, които са в православния храм да са на нужното разстояние един от различен ", посочи още гл. комисар Ивайло Иванов.

" Искам да прикани всички жители да бъдат съпричастни с нашите апели ", сподели основен комисар Ивайло Иванов. И добави: „ Бъдете дисциплинирани и виновни в празничните дни. Животът и здравето са ваши, само че вие би трябвало да бъдете виновни и към всички останали. ".

  " Благодаря на патриарха и Светия Синод, че се съобразиха с настояването на държавното управление и щаба. За нас, които би трябвало да изпълняваме ограниченията, написани от господин Кирил Ананиев, щеше да е доста мъчно, в случай че това не беше станало. Искам да уточня на първо масто, че Министерство на вътрешните работи има за цел да помогне да зищити живота и здравето на българските жители. ", сподели още Иванов.

На въпрос какъв брой са нарушителите на ограниченията, той уточни, че цифрата се мени ежечасно. " Към вчерашния ден имаме 638 досъдебни производства, 391 преписки, 2102 акта по Закона за здравето по член 209а ", разяснява гл. комисар Иванов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР